Keresés ebben a blogban

2012. 04. 30.

YAGO - YAGO, PASIÓN MORENA (2001)



Yago (Facundo Arana) huszonnyolc éves fiatalember, aki a dél-amerikai őserdőkben nőtt fel. Egy férfi, akit apjának hisz, tanította meg mindazokra a trükkökre, és módszerekre, melyek a túlélést biztosítják ilyen vad körülmények között. Bár tud írni-olvasni, mást nem volt hajlandó tanulni. Kemény, durva természete miatt még sosem szeretett bele senkibe, és még sosem suhant át a gondolatai közt, hogy családot alapíthatna.

WACZAK SZÁLLÓ - FAWLTY TOWERS (1975)


 Angol helyzetkomédia, melyet a BBC készített és először a BBC2 sugárzott 1975-ben. A történet a kitalált Waczak szálló nevű hotelben játszódik, mely egy devonshire-i városban, Torquay-ben található, az „angol riviérán”. Annak ellenére, hogy csak 12 rész készült, a későbbi hasonló sorozatokra gyakorolt hatása máig tart. A sorozatot John Cleese és Connie Booth írta, akik a főbb szerepeket is játszották. A 12 részt két szériában adták le: az elsőt 1975-ben, melynek producere és rendezője John Howard Davies volt; a másodikat 1979-ben, ennek a producere Douglas Argent, rendezője pedig Bob Spiers volt.
Basil egy kizsákmányoló, hotel "menedzser", aki rengeteget dolgozik, és akinek az életét megfertőzik halott vendégek, hotel ellenőrök és a csőcselék. Legnagyobb fejfájást a "viperafészek" - saját felesége Sybil (Prunella Scales) okozza. Együtt vezetik a hotelt - a Waczak szállót, a rendíthetetlen nyugalmú Polly (Connie Booth) segítségével, és a másik alkalmazott Manuel (Andrew Sachs) bárminemű segítsége nélkül, aki egy gyakornok pincér Barcelonából, és dühös a főnökére, aki minden frusztrációjának céltáblája.
Basil utálja a vendégeket, durván bánik a személyzettel, mániákusan elront mindent, ami az útjába kerül, kiállhatatlanul sznob és menthetetlenül nős. Mind a felesége, mind a nyavalyás vendégek, mind pedig az ostoba spanyol pincér, Manuel halálra gyötrik őt, pedig ő mást sem szeretne, minthogy jómódú, "előkelő" vendégei legyenek a szállóban.

 

V, MINT VIKTÓRIA - VICTORIOUS (2010)


Egy fiatal, törekvő énekes Tori Vega életét követhetjük nyomon. Tori Vega a Hollywood Arts előadó-művészeti középiskolába iratkozik be, majd napi fura, de vicces szitukkal és gondokkal találja magát szemben.

VÉRMES NÉGYES - HOT IN CLEVELAND (


 Három 40 fölötti Los Angeles-i csajszi Párizsba tart, amikor valami gond támad a géppel és így kénytelenek Clevelandben leszállni. Ha már ott vannak, akkor elmennek iszogatni az egyik helyi bárba. Itt döbbennek rá Cleveland vonzerejére: igazi férfiak laknak arrafelé, akik korban hozzájuk hasonlókkal randiznak, nem pedig 20 éves színésznőcskéket akarnak. Sorozatunk szereplői rádöbbennek, hogy ők itt vonzónak számítanak.
Nosza, hirtelen házat is bérelnek, de ezzel bizony együtt jár Elka a gondnoknő is (kb.80 éves?). Elka szókimondó stramm öreglány, aki rendesen ráncba szedi a nőciket is ha kell, sőt sokszor még a randizásban is sikeresebb, mint újdonsült bérlői.

VÁMPÍRNAPLÓK - THE VAMPIRE DIARIES (2009)




Stefan Salvatore (Paul Wesley) vámpír. Ezt azonban senki sem sejti a Mystic Falls Gimnáziumban, ahova váratlanul visszatér. Az iskolában beleszeret a gyönyörű Elenába (Nina Dobrev), aki szülei halála óta képtelen magára találni. Szerelmüket azonban sötét tikok árnyékolják be. Bár Stefan békés életet él, bátyja, Damon (Ian Somerhalder) halálos fenyegetést jelent a város lakóira nézve, köztük Elenára is. A vérszomjas Damont csak Stefan képes megállítani. Ahhoz azonban, hogy erejével és hatalmával felvehesse a versenyt, Stefannak is emberi vérre van szüksége.

UPSTAIRS DOWNSTAIRS (2010)




Egy hihetetlenül sikeres 1971-1975 között készített angol sorozat felújítása.
A cím igen árulkodó. A felső szint (egy fiatal arisztokrata házaspár visszatér Londonba) és az alagsor (az új személyzet) kettős és néha összegabalyodó életébe enged bepillantást. 1930-as évek, mikor is Anglia Mrs. Simpson, egy elvált amerikai származású nő és a király viszonyától, na meg a hitleri Németországtól volt nem éppen csendes.

TUTI GIMI - ONE TREE HILL (2001)


 Egy észak-karolinai városkában él 2 féltestvér, egyikük Lucas, másikuk Nathan. Mindketten a helyi kosárcsapatban játszanak, de a sporton kívül Nathan barátnője, Peyton miatt is néha összeütközésekbe kerülnek egymással.

TUDOROK - THE TUDORS (2007)




Szenvedély, becsvágy és árulás mozgatja e lenyűgöző történelmi drámát, mely VIII. Henrik hírhedt 40 éves uralmának korai éveit dolgozza fel. Az ifjú király 19 évesen kerül a trónra. Az állami ügyek kevésbé érdeklik, így a hivatalos dolgok a hatalomittas Thomas Wolsey kardinálisra maradnak, miközben az angol uralkodó saját vágyainak beteljesítésén dolgozik. A VIII. Henrik belső köreibe tartozók számára - melybe Wolsey kardinális, az uralkodó második felesége, Boleyn Anna, a katolikus mártír Mórus Tamás, és Norfolk hercege is beletartozik - a legnehezebb feladat az önző király kegyeiben maradni. 

TÖVISMADARAK - THE THORN BIRDS (1983)

  
Egy sorozat, mely bemutatását követően szinte azonnal klasszikussá vált! Colleen McCullough ausztrál írónő regényét a század egyik legszebb és egyben legabszurdabb szerelmi történeteként említik az angolszász irodalomban. Egy katolikus pap és egy nő beteljesületlenül is beteljesült nagy szerelme áll a regény, illetve a belőle készült filmsorozat középpontjában, amely 1983-as bemutatása óta rendületlenül a mindenkori toplisták élén áll. A Magyar Televízió elsőként 1990-ben tűzte műsorra az amerikai tv-sorozatot. Bizonyára sok néző örömére és sokak ismételt kérésére - az elkövetkező hetekben újra figyelemmel kísérhetik Ralph és Maggie felejthetetlen szerelmének történetét.

TÖRÖK KEZDŐKNEK - TÜRKISH FÜR ANFÄNGER (2006)



Rendkívül időszerű, friss, fiatalos és fergeteges filmszatíra egy német-török családról, ahol a egyil fél német, a másik pedig török. Doris és Metin elváltként ismerkedtek össze, s most úgy döntenek, hogy kapcsolatuk megérett az összeköltözésre. A bökkenő csak annyi, hogy mindkettőjüknek két-két kamaszgyermeke van, egy-egy lány és fiú, s így a kamaszkori problémák megduplázódnak. De ez még mind semmi, hiszen két teljesen különböző vallási- és kulturális körből származnak, így a hétköznapok nem nevezhetők éppen unalmasnak. Főszereplőnk és mesélőnk a 16 éves Lena, aki édesanyjával, Dorisszal és öccsével, Nilsszel élte mindezidáig békésnek mondható, átlagos német hétköznapi családi életét. A tinédzserek nem gondolták volna, hogy mamájuk egyik napról a másikra "belezúg" egy török férfiba, s Metin ráadásul még rendőr is. Doris és Metin nagyon jól megértik egymást, multikulturális felnőttek, tolerálnak mindent, amit más nem. A két turbékoló felnőtt galamb nem is gondolná, mekkora kalamajkát okoznak azzal, hogy szeretik egymást, és összeköltözésükkor megváltoztatják a négy kamasz eddigi megszokott életét. Amíg Metin lánya, Yagmur rendkívül tradicionális és szigorú rend szerint élő muszlim, addig 17 éves bátyja, Cem egy igazi török machó. Szerinte a férfinak mindent szabad, a nőnek pedig otthon a helye. Lena és Nils pedig szabad szellemben, egy pszichológus mama által nevelet német tinédzserek, akik nem igazán értik, amikor Yagmur feje az imaszőnyegre hajlik.

TOUCH (2012)




A sorozat egy apa és tizenegy éves kisfia történetét mutatja be, a fiú megszületésétől kezdve nem beszél, és nagyon nehezen lehet bírni vele, felmerül az állami gondozás lehetősége. Édesapja viszont ráébred, hogy gyermeke nonverbális úton igyekszik vele kommunikálni. Kis idő múlva különböző számok formájában összeáll előtte a kép.Egy szociális munkás és egy tudósforma segíti őt, hogy kommunikálhasson gyermekével. Aztán rájönnek, hogy fia látja a jövőt és a történéseket próbálja meg apja tudtára adni...

THE SECRET CIRCLE - A TITKOS KÖR (2011)



A Vámpírnaplót író L.J. Smith regénye nyomán. Cassie anyukája halálát követően Chance Harborba költözik át a nagymamájához. Itt a suliban szerzett új barátai beavatják a titokba, régi borszorkányok leszármazottai, és szeretnék, ha Cassie beállna közéjük, hogy ezáltal teljes legyen a “titkos kör”.  Cassie eleinte nem hiszi el, de amikor egyikük felfedi neki az utat a mágia titkaiba ez megváltozik. Az ellenfél pedig a gonosz erők oldalán levő felnőttek.

TITANIC: BLOOD AND STEEL (2012)




A Titanic: Blood & Steel érdekessége, hogy nem a katasztrófát szenvedett gőzös szerencsétlenségét állítják a középpontba, hanem az ígéretesnek vélt előzményekbe pillanthatunk bele . Az óceánjáró tervezésétől kezdődően az építésén át a hatalmas várakozásig. Chris Noth, Neve Campbellt, Kevin Zegerst, Derek Jacobit, Liam Cunningham.

TILTOTT SZERELEM (2008)



A Tiltott szerelem című telenovella sztorija egy romantikus török regényen alapul és napjaink Törökországában játszódik. A történet egy gazdag, ám özvegyen maradt férfi, Adnan életéről szól, aki isztambuli rezidenciáján él két gyermekével és egy nőcsábász rokonával, Behlüllel. A család élete azonban fenekestül felfordul, amikor Adnan megismerkedik a nála jóval fiatalabb, bájos Bihterrel. A férfi azonnal szerelemre lobban és nem sokkal az első randevú után megkéri a lány kezét. A fiatal lány pedig igent mond, mert így akar bosszút állni az anyján, aki régóta szemet vetett már Adnanra. Hiába is tiltakozik mindkét fél rokonsága, a pár minden lebeszélés ellenére egybekel. A rokonok a menyegző után is mindent megtesznek, hogy szétválasszák az ifjú párt, ebből aztán számos konfliktus, félreértés, ármány és intrika adódik...

THE WALKING DEAD (2010)



Az a világ, amit ismertünk, eltűnt. Egy járvány melytől a halottak feltámadnak apokaliptikus méreteket öltött. Az élőhalottak pedig esznek, hogy élhessenek!A képregényen alapuló széria története a “zombi apokalipszis” után zajlik, és középpontjában Rick Grimes, egy kisváros rendőrtiszt áll, aki családjával és néhány hozzájuk csatlakozó emberrel megpróbálnak biztonságos helyre jutni a zombiktól hemzsegő világban. A kis csapatnak rengeteg kihívással kell megküzdenie útközben, és szembesülniük kell a ténnyel, hogy egy belső konfliktus sokszor nagyobb veszélyeket rejt magával, mint a zombik által jelentett külső fenyegetés. 

THE RIVER - A FOLYÓ (2012)


 A történet szerint egy érdekes természetfilm-sorozatot gyártó, ebbe családját beleszövő doktor eltűnik az Amazonas vidékén. A szerettei 6 hónap után feladják a reményt, és temetést rendeznek. Még aznap éjjel aktiválódik a nyomjelzője. A pénzt az újabb keresésre az eddigi sorozatot támogató csatornától kapják, de csak ha készíthetnek a mentésről videót. Aztán úgy alakulnak az események, hogy ennél jóval több bonyodalommal kell szembenézniük….

THE LYING GAME (2011)




A sorozat a Pretty Little Liars írójának, Sara Shepard-nek a könyvéből készült…Emma már hónapok óta videóchatel Sutton-nel, az ikertestvérével, aki igazi szülei keresése közben akadt rá, s akivel eddig nem is tudtak egymásról. Tervezik is, hogy találkoznak (messze élnek egymástól), de a folyamatokat felgyorsítja az, hogy Emma kénytelen lelépni nevelőszüleitől és csak tesójához tud menni, akinek ez kapóra jön, hiszen elutazna tovább keresni valódi szüleit és megkéri az addig nem túl jó anyagi körülmények között élő Emma-t, hogy ugorjon be 2 napra  az ő fényűző életébe…. 

GYILKOSSÁG - THE KILLING (2011)




Sarah Linden nyomozó arra készül, hogy új életet kezdjen kisfiával együtt egy új városban egy új férfi oldalán, amikor utolsó munkanapján egy erőszakos bűncselekmény helyszínére hívják. Holttest ugyan nincs, csak egy véres női pulóver és egy Stan Larsen nevére szóló bankkártya nyomán indulhat el Linden nyomozó és utódja, a gyilkossági csoporthoz a kábítószeresektől frissen átkerült Stephen Holder. Kiderül, hogy Larsen 17 éves lánya, Rosie nem a barátnőjénél töltötte a hétvégét, ahogy a szülei tudták, vagyis péntek este óta senki sem tud a hollétéről. A rendőrség nyomozásától függetlenül a szülők, Mitch és Stan is lázas keresésbe kezdenek lányuk után... Az Egy gyilkos ügy című világsikerű dán bűnügyi tévéfilmsorozat amerikai remake-je az esős-borús Seattle városában játszódik.

THE FADES (2010)



A The Fades középpontjában egy magának való középiskolás tini srác áll, aki még mindig az ágyba pisil éjszakánként, de erre van egy mentsége. Kísérteties és apokaliptikus rémálmok és látomások gyötrik őt, ráadásul, amikor ébren van, akkor meg halott emberek Földön ragadt lelkeit látja. Ezek a Földön maradt Árnyak elkeseredetté válnak, mert őket kiutasították a mennyországból, ezért bosszút esküdnek az emberiség ellen. Valahogyan rájöttek, miként öltsenek újra alakot a világunkban, azonban ezt csak kevesek láthatják, ilyen például Paul is. 

TERRA NOVA - ÚJ FÖLD (2011)



 2149. A Föld már régen túlnépesedett, a bolygónkat totálisan és visszavonhatatlanul tönkretette a környezet szennyezés. Az emberiség a katasztrófa szélére sodródott, természetesen önhibájából, fennmaradásunk érdekében a tudósok úgy döntenek, a Shannon család vezetésével telepeseket, és  őket védelmező katonai erőt küldenek a 85 millió évvel ezelőtti földtörténeti korszakba, hogy csatlakozzanak Terra Novához, az emberek egyetlen gyarmatához, második eséllyel, hogy újraépítsék a civilizációt. Paradicsomi állapotok fogadják az érkezőket, ám a nyugalom nem tart túl soká, s ahogy mindig lenni szokott, előkerülnek a dínók és jő a futás meg a sikítás, futás és árulás...

TERESA (2010)

 
A jóképű Arturo valamikor Hectorként csábította el a női szíveket, és nagy szerelme nem más volt, mint Rubí. Most Teresa csavarja az újjai köré, aki még elődjénél is céltudatosabb, célja elérésében egyáltalán nem válogat az eszközeiben. Szegény családból származik, külsejével és ellenállhatatlan vonzerejével bármelyik pasit meg tudja hódítani...

TEREPEN - SOUTHLAND (2009)


A történet Los Angeles egyik nagyon kemény körzetében játszódik, ahol bandák uralják az utcákat és a nagymamák is M-16-os gépkarabéllyal mennek a boltba.....
Egy realisztikus betekintést kapunk a Los Angeles-i rendőrség hétköznapjaiba, különlegessége, hogy kézi kamerával vették a jeleneteket, akcióközelből. Malibu-tól, Kelet LA-ig kísérhetjük figyelemmel a rendőrök, a gengszterek, és áldozataik, valamint családtagjaik elég izgalmas életét.

TEEN WOLF - FARKASBŐRBEN (2011)

 
 
Scott McCall átlagos középiskolás, aki másra sem vágyik, mint hogy észrevegyék, elismerjék. Ezért szó nélkül csatlakozik egy éjszakai rendőrségi akció önkénteseihez, ám az erdei kutatás közben megharapja egy vérfarkas. Élete ezután soha többé nem lehet már a régi...

SZÜLETETT SZINGLIK - COUGAR TOWN (2009)


 Courteney Cox játssza Jules Cobb-ot, a nemrég elvált, egyedülálló anyát, aki felfedi az őszinte igazságot a randizásról, az öregedésről, valamint a szépség és fiatalság vezérelte kultúránkról. Amíg a legtöbb nő a húszas éveiben megtapasztalta az élet kihívásait, a sokszor humoros történeteket, amelyeket a férfiakkal való ismerkedés eredményez, addig Jules felelősségteljes házasságban élt és egy fiút nevelt. Most, a negyvenes évei elején, elindul hát felfedezni önmagát, miközben elvált és szingliként élő ismerősei segítségével megpróbálja megélni, vagy újraélni az időt, amit eddig elvesztegetett. 

SZÜLETETT FELESÉGEK - DESPERATE HOUSEWIVES (2004)


  
Mesés hangulatú külvárosi környék, gyönyörű házak, csodás kertek, kedves és barátságos emberek. Ez nem más, mint a Lila Akác köz! Ebben az idilli, csupa boldogsággal átszőtt utcában élnek a “Született feleségek” férjeikkel vagy éppen férjeik nélkül.
Minden nő álma, hogy egyszer megtalálja élete párját, a férfit, aki mellett igazán az lehet, aki akar. Remek háziasszony, igazi családanya, odaadó szerető (talán ez nem is annyira fontos.) egyszóval: született feleség! Ám a Lila Akác közben mindez csak a látszat. A felszín alatt ezer titok lappang, de egy biztosan: vajon miért vetett véget az életének Mary Alice Young egy szokványosnak tűnő reggelen? 

SZÍVEK SZÁLLODÁJA - GILMORE GIRLS (2000)


 Az amerikai kisváros kedvesen különc hőseivel együtt élhetjük át a temperamentumos, vonzóan fiatal mama, Lorelai és 16 éves lánya, Rory kalandos mindennapjait. Lorelai egy szállodában dolgozik menedzserként. Itt főszakács Lorelai legjobb barátnője, Sookie, aki él-hal a munkájáért, és ez gyakran bonyodalmakat okoz. Kiderül, hogy Roryt felvették a Chiltonba, egy elegáns magániskolába. Így Lorelai arra kényszerül, hogy felkeresse gazdag szüleit, akikkel nem felhőtlen a viszonya, és el kell fogadnia a feltételüket: unokájuk tanulmányainak támogatásáért cserébe minden péntek este náluk vacsoráznak...

SZÉP REMÉNYEK (2011)




Dickens népszerű regényének, új feldolgozása. Rengeteg megfilmesítést élt már meg a regény, de mindenképpen érdemes megnézni. Egy minisorozat, és ebben az évben (2012) jön a mozifilm változata is, aminek a rendezője Mike Newell lesz (Harry Potter).
Az árva Pip egy titokzatos jótevőnek köszönhetően esélyt kap, hogy kiemelkedjen a szegénységből. London újdonsült úriembereként az elkényeztetett és gyönyörű Estella után ered, akit már gyermekkora óta szeret. A lányt viszont egy óriási titok veszi körül, ami szörnyű következményekkel lehet Pipre. 

SZEX ÉS NEW YORK (1998)



A csípős nyelvű újságírónő, Carrie hetente jelentkezik társasági rovatával New York egyik legolvasottabb lapjában, s pikáns részletekkel szolgál az aktuális divatról, a nagyvárosról és férfiairól, illetve vérmes asszonyairól. Charlotte házassága kudarca után munkát vált. A sikeres vállalkozó Samantha tűnik a legkalandvágyóbbnak közülük, ám ő is addig vallja mindenekfelett a szabadságot, amíg életében először szerelmes nem lesz. Miranda ügyvédi irodát vezet, karrierje mellett nem is gondolt a gyermekvállalásra. Amikor azonban terhes maradt, az utolsó pillanatban mégis az anyaságot választotta.  

SZERESS MOST! (2003)


 Alexa, egy jól menő vállalkozó vonzó lánya, és Tibor, a régi barát helyes fia életébebelép a Nagy Szerelem. Rengetegen próbálják őket elválasztani egymástól, 20 évvel korábban Alexa édesapjától, Konrád Jánostól régibarátja, Pintér Ferenc elcsalta szerelmét. Ahogyan teltek az évek János karriere megindult felfelé, ám Ferenc nem túl jó döntései miatt lassacskán anyagilag válságba került. Miközben a gyerekeik közti románc egyre fszorosabbá válik, Ferenc és János újból ellenfelekké válnak, de nem csak a szerelemben...

SZÁLKA HAL NÉLKÜL (1984)



Adva van egy családi vállalkozás: apa-anya-fiú szentháromság. A fiú (Szacsvay László) jobb sorsra érdemes vénfiú, egyetemre szeretne kerülni. Tágra nyitott szemmel folyton egy nőt keres, akinek a fenekét meg lehetne fogni, de azt meg nem meri. Az anya (Máthé Erzsi), az örök aggódó, örök hajszoló, örök gondoskodó, aki a kicsi fiát még most is úgy szeretné megetetni, mint egy kétéves kisbabát. Az apa (Bodrogi Gyula) egy jellemfigura, elmerül a társas életben, különböző helyzetekbe sodródik. 

SPONGYABOB KOCKANADRÁG (1999)



A Csendes-óceán mélyén, Bikini-fenék városában él a világ leghíresebb és legvagányabb tengeri szivacsa, SpongyaBob Kockanadrág. SpongyaBob egy kétemeletes ananászban lakik kedvenc háziállatával, Csigusszal; igazi álom-melója van: szakácsként dolgozik Rák úr gyorséttermében, a Rozsdás Rákollóban; és csodálatos érzékkel találja magát problémás helyzetekben, anélkül, hogy különösebben törekedne rá. Amikor éppen nem zsémbes szomszédja, Tunyacsáp idegein ugrál, akkor minden bizonnyal furcsa és vicces dolgokba keveredik legjobb barátjával, Csillag Patrikkal, vagy adrenalin-függő barátnőjével, Szandival.

 beküldte: detty

SPARTACUS: VÉR ÉS HOMOK (2010)



A sorozatban a Római Birodalom legismertebb rabszolgafelkelőjének története ismerhető meg, Spartacus és a gladiátorok életét helyezvén a középpontba. Szó sem lehet egy egyszerű történelmi sorozatról. Aréna, férfierő és életre-halálra szóló küzdelem. A gladiátoros filmek ismerős témája, a Spartacus: Vér és homok azonban más megvilágításba helyezi a harcosok világának mindennapjait. Ezúttal ugyanis a gladiátorok mellett a vér, a szex és az ármánykodás kapja a főszerepet.

SPARTACUS: AZ ARÉNA ISTENEI (2011)


A nagy sikerű Spartacus: Vér és homok után itt az előzménysorozat, a hatrészes Spartacus: Az aréna istenei, amely a Batiatus-ház felemelkedésének történetét, vagyis a Spartacus érkezése előtti időszakot idézi fel.

SOK SIKERT, CHARLIE! (2010)




Megismerhetjük a Duncan családot, melynek életét felforgatja az új kisbaba érkezése. A szülők bevonják a kamasz Teddy-t és PJ-t, valamint a 10 éves öccsüket, Gabe-et az új kistestvér, Charlotte – vagyis Charlie – gondozásába. Mivel a szülők, Amy és Bob, teljes munkaidőben dolgoznak, az idősebb Duncan testvérek besegítenek, és megismerkednek a bébiételekkel, a büfiztetéssel és a gyerekvigyázással – vagyis a babázás összes kellemes és nem annyira kellemes oldalával, miközben próbálnak tipikus kamaszéletükkel is megbirkózni. Teddy különleges videónaplóban rögzíti mindennapi kalandjait és malőrjeik krónikáját Charlie-nak, abban a reményben, hogy hasznos útmutatásnak fog bizonyulni később, mikor a nagy nővér már nem lakik otthon. 

SMALLVILLE (2001)



 Egy nagy meteor eső, Smallville nagy részét 1989-ben el pusztította. Sokan meghaltak a katasztrófában, Jonathan és Martha Kentet pedig egy fiúcskával ajándékozta meg, amire mindig is nagyon vágytak. 2001-ben fiúk, Clarke már felnőtt, és 2 nagyon jó barátja van, Pete és Chloe. Szülei titkolják előtte származását, azt, hogy őt egy űrhajó belsejében találták. Ahogyan Clarknak egyre inkább kiteljesedik ereje, lassacskán Superman lesz belőle, és fel kell vennie a kesztyűt a gonosz ellen és az emberek védelmében.

2012. 04. 29.

SISSI (1955)


A fiatal Sissi egy kastélyban él szüleivel és testvéreivel, apja, a bajor főherceg, tiroli birtokán. Életük békés, nyugodt elzártságban töltik napjaikat. Nem ér el hozzájuk az osztrák birodalom zaja és úgy tűnik soha nem fogja megzavarni életüket a nagyhatalmi politika. Egy napon azonban levelet kapnak Ferenc József császár édesanyjától, Zsófia királynőtől. A császár édesanyja ugyanis ki szeretné házasítani a fiát és választása Sissi nővérére esett. Az ifjú Ferenc József azonban véletlenül összetalálkozik a báltól eltiltott Sissivel. A két fiatal egymásba szeret és ezzel kihívják maguk ellen az egész korabeli birodalmi szokásrendet. 

SHAMELESS - SZÉGYENTELENEK (2011)


 Az eredeti angol sorozat amerikai változata, melyben egy munkás Chicago-i nagycsalád, Gallagherék szórakoztató mindennapjait követhetjük figyelemmel. Az egészet ez jellemzi. A kínosan vicces és valós mindennapok. Az apuka alkoholista, aki rendszerint a nappali padlóján köt ki, míg a gyerekek suliba járnak, feszegetik a törvény határait, másodállásuk van, és összetartanak. Minden körülmények között.

SÁNDOR MÁTYÁS (1979)


A Jules Verne népszerű regényéből készült izgalmas sorozat főhőse Sándor Mátyás gróf. A dúsgazdag erdélyi főúr 1859-ben, a Habsburgok olaszországi veresége után elérkezettnek látja az időt, hogy újabb fegyveres harcot robbantson ki Magyarország függetlenségéért. A bécsi Kamarilla azonban tudomást szerez tevékenységéről és elhatározza "likvidálását". Két kalandos életű bűnöző kap megbízást a merénylet végrehajtására. Ezek tévedésből nem Sándor Mátyást, hanem feleségét ölik meg.....

RUSH - A HAJSZA (2008)



 A Rush egy, az első perctől pörgős izgalmakat ígérő akció-krimi sorozat, amely az ausztrál rendőrség egy különleges ügyosztályát mutatja be. A specális kommandót (Tactical Response Team) azokhoz az ügyekhez hívják, amelyeknél gyors, pontos fellépésre van szükség, de azért a SWAT csoport kirendelése mégiscsak túlzás lenne. Öngyilkossággal fenyegetőző őrültek, bankrablások vagy fegyveres támadások megfékezésére hivatottak és náluk profibbak nincsenek a pályán. 

RÓMA (2005)



Miután a nyolcéves háborúskodást követően Gaius Julius Caesar sikerrel meghódította Galliát, visszatérni készül Itáliába. Vele vannak harcedzett légiói, a bizalmi emberei és rengeteg rabszolga. Arany és más zsákmány mellett egy elképzelést is visz magával arról, milyen gyökeres társadalmi változásokra van szükség Rómában. A megrettent arisztokraták azzal fenyegetőznek, hogy mondvacsinált okokkal bíróság elé állítják, ha beteszi lábát a városba. A szenátusban az erőegyensúlyt Caesar régi barátja, társa és mentora, Pompeius Magnus tartja fenn. Ebben a helyzetben Caesar 13. légiójának két katonája, Lucius Vorenus és Titus Pullo parancsot kap, hogy induljanak a gall vadonba, és szerezzék vissza Caesar légióinak ellopott jelvényét. Ez indítja el a körülmények különös láncolatát, melyek egymásba fonódnak az ókori Róma történetének sorsfordító eseményeiben.

ROB (2012)


A főszereplőnk Rob, akit persze Rob Schneider játszik, feleségül vesz egy fiatal, csinos spanyol nőt. A gond az, hogy nem értesítik a hölgy elég nagy családi körét, pedig náluk elvileg erősebb a kapocs, nos Rob-nak nincs könnyű dolga hogy megszerettesse magát a családdal. Rob és a hatalmas spanyol család nézeteltérései, másfajta gondolkodásmóduk, vicces vígjátékká formálják a részeket. De a lényeg, a fiatal házasok szeretik egymást...
 

RINGER - A VÉR KÖTELEZ (2011)



A fiatal főhősnőnk egy gyilkosság szemtanújává vált és most menekülhet a maffia emberei elől. Úgy határoz hogy saját gazdag ikertesójának adja ki magát . Azonban nem volt tudatában, hogy a tesó fején vérdíj van.

REVENGE - BOSSZÚ (2011)



Emily Thorne sok év után visszatér abba a tengerparti nyaralóba, ahol kislányként egy felejthetetlen nyarat töltött apjával, David Clarke-kal, akit a szeme láttára tartóztattak le igaztalan vádakkal. Emily egyetlen barátnője, Ashley segítségével hamar ismeretségbe lép a gazdagok és sikeresek osztályának helyi hatalmasságával, a csak Viktória királynőként emlegetett Victoria Graysonnal. Emily felhőtlen szórakozásra vágyó, gondtalan ifjú hölgynek tűnik, de valójában minden lépése egy tervszerűen felépített bosszúhadjáratba illeszkedik, amelyet egymaga visz végbe kíméletlen következetességgel. 

PUSZTAHÁZ ÖRÖKÖSEI - BLEAK HOUSE (2005)


Charles Dickens hazánkban talán kevésbé ismert, de méltatói szerint egyik legkitűnőbb regényének, az Örökösök (más címén a Jarndyce-örökösök) c. művének rendkívül izgalmasan feldolgozott adaptációja. A történet főhőse, Esther Summerson, az árva gyermek csak annyit tud származásáról, hogy - nevelőnője szerint - anyja "vesztét okozta" születésével. Ifjabb lány korában egy ismeretlen úr nevelőintézetbe küldte és taníttatta. Most Mr. John Jarndyce, (mert ő volt a jótevő), megbízottja Londonba viszi a törvényszék elé, ahol is a végeláthatatlan Jarndyce kontra Jarndyce perben szereplő két árva unokatestvér, Ada és Richard nevelőnőjének kéri fel. A bíróság így engedélyezi, hogy a nőtlen Mr. Jarndyce gondoskodhasson a fiatalok neveltetéséről. Mindhárman Pusztaházba költöznek, ahhoz a rokonukhoz, akivel még soha nem találkoztak. Ezalatt a szépséges, ám fagyos Lady Dedlock sorsa rosszra fordulni látszik, amikor férje ügyvédje, Mr. Tulkinghorn felfedezi életének egyik rejtett titkát és nyomozásba kezd a lady tönkretétele érdekében.

PUSSZANTLAK, DRÁGÁM! - ABSOLUTELY FABULOUS (1992)


Edina „Eddy” Monsoon sikeres üzletasszony, ám kicsit neurotikus, és hadilábon áll az alkohollal. A legjobb barátnője, a kissé lökött Patsy egy szórakoztató magazin divatrovatának szerkesztője. Mi sülhet ki egy ilyen páros barátságából? A Pusszantlak, drágám! című vígjátéksorozatból megtudod. 

 A teljes sorozatot beküldte: tdarzs

PUBLIC ENEMIES - KÖZELLENSÉGEK (2009)



A Public Enemies 3-részes minisorozat, a brit igazságszolgáltatás tárul a szemünk elé, a pártfogók és pártfogoltjaik érdekes kapcsolatával együtt. A huszonnyolc éves Eddie-t tíz év után feltételesen szabadon engedik. Az ő pártfogója, Paula, aki letöltötte felfüggesztését, mert, az egyik pártfogoltja gyilkosságot követett el. Érdekes a kapcsolatuk, gyűlölik egymást de talán szerelem szövődik közöttük.

POKOLI SZOMSZÉDOK (2010)



A Pokoli Szomszédok egy démoni család hétköznapjait mutatja be, akik a következő kedves céllal jöttek a Földre: megakadályozni, hogy az emberek bezavarhassanak a Pokol nyugodt mederben folyó gonosz mindennapjaiba.

POKOLBA A SZÉPFIÚKKAL (2007)



Milagros egy fiatal, árva lány, aki egy keresztény árvaházban nevelkedik. Vonzó, vagány és lázadó, ám megvan a gyengéd oldala is, és szokott álmodozni. Kiskora óta lenyűgözi a foci, és alkalmanként fiúnak öltözve Carlitos néven rúgja a bőrt a többiekkel. Mikor betölti a 18 évét, el kell hagynia az árvaházat, de egyből talál munkát, mégpedig Regina Belmonte, egy idős asszony társalkodónőjeként. Az asszony rokonszenvét egyből elnyeri, a család többi tagja azonban nehezen viseli el hányaveti magatartását és szemtelen viselkedését. Alejandro, Regina unokája a tipikus gazdag és felelőtlen macsó, aki megszokta a fényűzést, és azt, hogy egy nő sem képes neki ellenállni.  

PAN AM (2011)


 A sorozat a hatvanas évek Amerikájában játszódik, amikor a repülés még az utazás egyik luxus-formájának számított. A pilóták tiszteletreméltó hősök, a légiutas-kísérő hölgyek pedig az emancipáció éllovasai voltak. Akkoriban tinilányok százezrei álmodoztak arról, hogy egyszer magukra ölthetik a Pan Am légitársaság kék stewardess egyenruháját, és elismerő férfitekintetek közepette vonulhatnak végig a világ legnagyobb repterein. E titokzatos és irigyelt világba kalauzolja el a nézőket a sorozat, amely 4 légiutas-kísérőről és 2 pilótáról szól, érzelmekkel, drámával és egy csepp kémkedéssel fűszerezve. 

ŐRANGYALOK (1997)




Orso és Zack egy latin-amerikai ország szigorúan őrzött börtönének lakói. Orsóék többször próbálkoznak a szökéssel, de mindannyiszor sikertelenül. Ám kitartó "munkájuk" meghozza a gyümölcsét, s rájuk mosolyog a szerencse: egy nap ugyanis szerzetesi csuhát öltve sikerül megszökniük, s ekkor veszi kezdetét mulatságos kalandjaik sora.  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARCHÍVUM

TAGOK