Keresés ebben a blogban

2012. 06. 22.

SZAKÍTS, HA BÍRSZ (2006)


A romantikus komédiák végén a szerelmesek csókban forrnak össze és kéz a kézben, boldogan néznek a szép, közös jövő elé. Ám erről a jövőről vajmi kevés információnk van. Nézzük azonban Brooke és Gary esetét. Annak rendje módja szerint ismerkedtek meg egymással, majd jött a mindent elsöprő, nagy szerelem, végül az összeköltözés. Ám a régi mondáshoz hasonlóan, lakva ismerik meg egymást az emberek és ez bizony rózsásnak aligha mondható helyzetet eredményez. Valóságos háború veszi kezdetét a szembenálló felek között, melyből lassan az összes ismerős, barát, sőt idegen kiveszi a részét.

A PAPAGÁJ (2011)


Egy pimasz papagáj és egy szabadszellemű könyvtáros fenekestül felforgatja a magányos férfi életét. Lyman zárkózott fiatalember. Egyik nap egy zöld papagáj repül a kocsijára. Mivel képtelen lerázni a nagy dumás, szemtelen papagájt, elhatározza, hogy megkeresi a gazdáját. A nyomozásban nem várt segítséget kap Fionától, akinek viszont egy basset houndja van. Miközben a madárral, a kutyával és a nővel az oldalán Lyman próbálja megtalálni a papagáj gazdáját, Fiona egyre többet tud meg a férfi múltjáról, és segít neki felfedezni a jövőjét.

BROOKLYN MÉLYÉN (2009)



A film három kilátástalan helyzetbe került rendőr pokoljárását követi végig, akik Brooklyn legsötétebb körzetében néznek szembe erőszakkal, korrupcióval és a saját démonaikkal.
A boldogtalan házasságában vergődő Eddie (Richard Gere) az alkoholban és egy fiatal prosti karjaiban remél megváltást. 20 eseménytelen évnyi kínlódás után a nyugdíjazása előtt hét nappal rábízott újoncok hatására próbál meg olyan rendőr lenni, amilyen addig talán még sohasem volt.
Sal (Ethan Hawke) büszke, 5 gyermekes családapa, aki családja szebb jövőjének reményében, a kábítószerosztályon lehúzott 12 évnyi kemény munkáját teszi kockára egy veszélyes magánakcióval.
Tango (Don Cheadle) 3 éve dolgozik beépített zsaruként drogdealerek, gyilkosok között és még 9 hónap börtönt is bevállalt a tökéletes álcázás kedvéért. Azonban hogy visszanyerhesse feleségét és régi életét, felettese egy utolsó feladattal bízza meg: börtönbe kell juttatnia bizalmasát és legjobb barátját, Cazt (Wesley Snipes).
Eddie-nek, Sal nak és Tangonak sosem kellett volna találkozniuk, de döntéseik és egy szervezett rendőrségi drograzzia ugyanarra az elátkozott bűnügy helyszínére sodorja őket.

NÉGY OROSZLÁN - FOUR LIONS (2010)


Ez lesz az ami a Zohan nem lett? Vagy azt nyakon öntötték egy kis Borattal? A lényeg, hogy bemutatják miképp ne vegyél alapanyagot a bombádhoz. Béna terroristákról szól, kicsit dokumentarista stílusban, elmeroggyant poénokkal. Ki tenne bombát egy varjúra? Ez itt a kérdés. Különös hangvételű filmszatíra egy angliai muszlim terrorista csoportról.

PSZICHOSZINGLI (2011)



Mavis Garyt egy tiniregényíró, aki visszatér a szülővárosába, hogy újra élje élete legdicsőbb korszakát. Örült ötletei közt van az, hogy megpróbálja visszahódítani gimis szerelmét, aki amúgy már boldog házasságban él…

NOVA ZEMBLA (2012)


Hollandia elszegényedett a Spanyol Birodalom ellen viselt háborúbán. A bajokból való kilábaláshoz egy Távol-Kelettel kötött kereskedelmre volt égető szüksége. A legnagyobb gondot azonabn az út megtétele jelentette. Cornelis de Houtman kereskedő a hajóflottájával próbálkozott kiutat találni a spanyol blokádokon át megkerülve a Jóreménység fokát, ám soha nem jött hír felőle. Ezt követően egy befolyásos anglikán pap, Petrus Plancius felkérte William Barentsz felfedezőt, hogy keressen egy északkeleti átjárót Novaja Zemlján keresztül.

KETTŐS ÉLET


A Kettős élet Emilio Larrosa eredeti forgatókönyve alapján készült (azaz nem egy korábbi sorozat cselekményének újragondolása), és megpróbál szakítani a hagyományos telenovella-sémákkal: az eredmény egy modern és befogadható történet egy olyan világról, ahol mindennek megvannak az árnyoldalai is. Ahogy a sorozat egyik szereplője, Joana Benedek nyilatkozta: "a közönségnek rá kell döbbennie, hogy a Hamupipőkék kihaltak, a mai nők szívósabbak, kemények, harcba szállnak, ha kell, és akár egynél több otthont is képesek megteremteni és fenntartani, mint ahogy Angelica is teszi." A sorozat különlegessége, hogy kiemelt figyelmet fordít az állatvédelemnek és a családon belüli erőszak ellen folytatott harcnak.

2012. 06. 21.

AZUMI 2.: ÉLETRE HALÁLRA! (2005)

A XVII. századi Japán az önkényurak hatalmi harcának színtere. A szamuráj Gessai árva gyerekeket vesz magából, akikből azután bérgyilkosokat farag. Egyetlen lányként Azumiból is kiváló kardforgatót nevelt. A lány egyik társával, Nagarával járja az országot. Tokugawa nagyurat támogatják a rivális Sanada Masayuki ellenében. Ez utóbbi szövetségese a bosszúszomjas Inoue Kanbei, akinek mesterét Azumi és Nagara ölte meg. Azumi feladata, hogy beteljesítse Gessai célját: meggátolni az önkényuralomra törő urakat abban, hogy átvegyék a hatalmat az ország felett.

AZUMI (2003)

Azumi kislánykorába jutott árvaságra. Egy különös mester fogadta magához, a keze alatt lévő tíz gyereket orgyilkosokká képezte ki. Közülük Azumi és Nachi volt a legtehetségesebb, a végső próbát is teljesítették. A tanulás végeztével tudományukat bérbe adják annak, aki a legtöbbet fizet. Hadurakat, befolyásos személyeket ölnek, mikor mire bérelik fel őket. Munkájuk során számos nehézséggel kell szembenézniük, egyik társukat halálra sebzi egy nindzsa mérgezett pengéje, egy másik szerelmes lesz egy cirkuszi előadóba. Az egyik hadúr pedig le akar számolni a csapattal.

EGYIK KOPÓ, MÁSIK EB (1989)


Ha van valami, amit a kínosan precíz Scott Turner (Tom Hanks) képtelen elviselni, az a rendetlenség. Ám amikor örökbe kell fogadnia Hoochot, a kifejezetten szemtelen ebet, romba dől gondosan szabályozott világa. A blöki nem elég, hogy zavart okoz Turner és Emily (Mare Winningham) bimbózó idilljében, még arra is képes, hogy befolyásolja gazdája karrierjét. Turnernek azonban nincs sok választása, hiszen egyedül Hooch ismeri fel gazdája gyilkosát. A szokatlan, cseppet sem összeillő ember-kutya páros tagjai háborút indítanak egymás ellen, melynek során szinte a szó szoros értelmében egymás torkának esnek.

MR. ÉS MRS. SMITH (2005)


Minden családnak van rejtegetnivalója, apró-cseprő, kisebb-nagyobb titka mindnek van. De amit a látszólag átlagos életvitelű Smith házaspár takargat a külvilág és egymás elől, hát olyan biztosan kevésnek van. Jane (Angelina Jolie) és John (Brad Pitt) valójában jólfizetett, megbízhatóan hatékony munkát végző bérgyilkosok, akik ráadásul két, egymással szemben álló szervezetet szolgálnak. Minden megy a megszokott mederben addig, míg egy nap egymás meggyilkolására kapnak megbízást. Kénytelenek hát hazavinni munkájukat, és a békés külvárosi otthonban egyik pillanatról a másikra elszabadul a pokol.

KETTŐS JÁTÉK (2009)


Claire Stenwick CIA-ügynök és Ray Koval brit titkos ügynök egy dubai bevetésen találkozott egymással. Később mindketten hátat fordítanak megbízóiknak, hogy civilben kamatoztassák tapasztalataikat. Két multicégnél helyezkednek el, és megpróbálnak búsás hasznot húzni a rivalizálásukból. A két vállalat ugyanis kíméletlen háborút folytat egymással. Stenwick és Koval feladata, hogy megszerezzék egy gyógyszeripari termék képletét, mely rengeteg pénzt hozhat a szabadalmaztató cég számára. Miközben az egyik profi megpróbálja kijátszani a másikat, egymásba szeretnek.

CSÚF SZERELEM (2011)



Kyle jóképű, elkényeztetett New York-i kamasz, mindene megvan, amiről egy tini álmodhat. Balszerencséjére egyik nap a suliban megalázza Kendrát, nem tudva, hogy boszorkány. A lány büntetésből szörnyeteggé változtatja. Ettől kezdve Kyle fordított életet él, nappal elrejtőzik a világ szeme elől, és csak éjjel settenkedik az utcákra. A fiúnak egy éve van arra, hogy találjon olyan valakit, aki a szörnyeteg külseje alatt meglátja benne az embert, vagy örökre úgy marad. Egyetlen reménye az osztálytársa, Lindy. A Szépség és a Szörnyeteg modernizált meséje.

KÍMÉLETLEN BOSSZÚ (2011)


Ryan Varrett (Steve Austin) nem az a fajta ember, aki megijed a saját árnyékától. Szótlanul, tettre készen figyel, bűnösökre vadászik. Azokra, akiket a rendszer szabadon engedett, de Ryan szerint bűnhődniük kell. A sors úgy hozza, hogy a családját lemészároló gazemberre bukkan. Ryan tudja: itt és most eljött a bosszú ideje.

AMERIKAI PITE: A TALÁLKOZÓ (2012)



Ebben az új vígjátékban az Amerikai pite szereplőit egy kicsit több mint egy évtizeddel később látjuk viszont, amikor újból összejönnek az érettségi találkozó apropóján. Egy nagyon hosszú hétvége alatt kiderül, hogy ki változott, ki nem, valamint hogy az idő és a távolság nem szakíthatja szét a baráti kötelékeket.
1999 nyara volt, amikor négy kisvárosi, michigani srác úgy döntött, megpróbálja elveszíteni szüzességét. Az azóta eltelt évek során Jim és Michelle összeházasodtak, Kevin és Vicky pedig búcsút mondtak egymásnak. Oz és Heather eltávolodtak, de Finch még mindig vágyakozik Stifler mamája után. Most ezek a régi barátok felnőttként térnek haza, hogy emlékezzenek a hormonoktól duzzadó tinédzserekre, akik voltak - és ihletet merítsenek belőlük.

BELPHEGOR, A LOUVRE FANTOMJA 1. ÉVAD


A Louvre-ban állítólag szellem járkál éjszakánként. Amikor a teremőrök főnökét holtan találják a múzeumban, egy egyetemista fiú (Yves Rénier) elhatározza, hogy maga jár utána a dolognak.

2012. 06. 20.

DERÜLT ÉGBŐL POLLY (2004)



Reuben kockázatelemző menedzser, mindig előre eltervezi az életét. Soha nem kockáztat, így nem érheti meglepetés. Vagy mégis? Imádott hitvese megcsalja a nászúton. Jöhet még valami más is? Valami rosszabb? Bizony, egy másik nő! Polly tökéletes ellentéte Reubennek, élvezi, hogy sodródó életstílusa váratlan helyzetek elé állítja. Mindig van új lehetőség, ha a jelenlegi nem jönne be. Amikor a sors ugyanarra a bulira sodorja őket, a nemrég faképnél hagyott Reuben úgy dönt: most az egyszer a véletlenre bízza magát. Lehet, hogy nem kellett volna. Polly alaposan felforgatja az életét.

TRUE LOVE 1. ÉVAD



A True Love című 5 részes minisorozat  június 18-án mutatkozott be az angoloknál. Ez  egy emberi kapcsolatokról szóló történet, amiben a főszereplők mind ugyanabban a városban laknak és sodródnak egymás mellé - ez így kicsit az HBO Társas játék című sorozatára emlékeztet, még az is lehet, hogy az angolok is ugyanazt az izraeli licenszet vették meg. 
A szereposztás is kiváló: David Tennant (Doctor Who), Billie Piper  (The Secret Diary of a Call Girl, Doctor Who), Jane Horrocks (trollies), Ashley Walters (Outcasts) és David Morrissey (Thorne, The Walking Dead).   

LIMONÁDÉ (2011)



Amikor 5 különböző sorsú gyerek sorsszerűen összetalálkozik, eszükbe sem jut, hogy ők valaha is legjobb barátokká és egy gimis bandává fognak válni.
Ez a sztori a Limonádé nevű gimis zenekar megalakulását meséli el. Az egész ott kezdődik, amikor az öt tinédzser, akik az élet más területein tevékenykednek, egyszer csak találkoznak, megalapítják bandájukat, egyúttal barátokká válnak. A banda vezetője Olivia, az énekes, ő az új lány a városban, majd ott van Stella, a basszgitáros, Wen, a billentyűs, Mohini, a gitáros és Charlie, a dobos. Közös szenvedélyükön, a zenélésen keresztül felfedezik, hogy egyesek közülük saját iskolai és otthoni problémáikkal küzdenek. Egy elszállított limonádé automata esetétől vezérelve, amely a tömeget szimbolizálta számukra, úgy alkotják meg zenéjüket, hogy valós hangjukat hallassák benne, ezzel kisebb forradalmat elindítva, és kiállva azok mellett, akik akár önbizalomhiányban szenvednek.

RED (2010)



Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Természetesen nem porszívókat árultak. Ismerik a szervezet minden titkos valamint kompromittáló anyagát, és most éppen emiatt válnak a CIA célpontjává. A visszavonult szuperkémeknek minden tudásukra szükségük van, hogy profi csapatként egy lépéssel üldözőik előtt járjanak, megpróbáljanak életben maradni a folyamatos merényletek közben és rájönni, hogy vajon melyik információ az, amely miatt egykori munkaadóik a legkülönfélébb módszerekkel megpróbálják hidegre tenni őket. Értelemszerűen nem egy hangulatos alaszkai kalandtúra akarják küldeni a csapatot. Frank és csapata úgy dönt, betörnek a CIA titkos központjába, és fényt derítenek azokra a titkokra és összeesküvésekre melyek miatt egyre többen akarják kinyírni őket.

HIDEGFÚZIÓ (2011)


A tudós, aki egy leszállásra kényszerített UFO rejtélyét igyekszik megoldani, látja, hogy az idegen technológia rossz kezekbe került.

AZ ÖLDÖKLÉS ISTENE (2011)


Két tizenegy éves forma srác összeakasztja a bajszát a helyi játszótéren. Az eredmény: felduzzadt ajkak és törött fogak. Ezután az "áldozat" szülei meghívják a "támadó" szüleit az otthonukba, hogy megbeszéljék a történteket. A szívélyes csacsogásból azonban hamar borotvaéles szituáció lesz, ugyanis kiderül, hogy mind a négy szülő nevetséges elképzelésekkel és groteszk előítéletekkel rendelkezik. Egyikük sem úszhatja meg a küszöbön álló csetepatét.

SZABADSÁG, SZERELEM (2004)



Hemzsegnek a férfiak Anna (Mandy Moore) életében. Más kérdés, hogy ők a biztonsági szolgálat emberei, és az a dolguk, hogy megvédjék a bajtól az elnök egy szem lányát. Persze ezzel teljesen lehetetlenné teszik, hogy Anna a normális tinédzserek életét élje. Egyszer aztán betelik a pohár. Amikor apja titokban titkos ügynökök garmadát állítja a diszkóba menő lányra, Anna bosszúból kicselezi kísérőit, és megszökik Bennel (Matthew Goode), a jóképű fotóssal, akinek fogalma sincs, ki is ő valójában.

VEZET A RITMUS (2006)


Pierre Dulaine (Antonio Banderas) díjnyertes táncoktató lehetetlen küldetést vállal, amikor táncolni tanítja New York egyik legkeményebb iskolájának bajkeverőit. Mindenki megdöbbenésére a kezdeti nehézségek után összerázódnak. Közös megegyezéssel hip-hop elemekkel fűszerezik a standard táncokat, és modern táncstílusukkal a nemzeti bajnokságig jutnak.

BOSZORKÁK


A helyszín egy iskolaként működő, ódon kastély Európa szellemekkel és egyéb másvilági lényekkel benépesített országában, Angliában. A történet főszereplői az újbóli felemelkedésért harcoló bukott angyalok és boszorkányként praktizáló, halandó utódaik. A titokzatos múlttal rendelkező ifjú boszorka, Cassie Hughes és kotnyeles barátnője szembeszáll az alvilág nagy hatalmú fejedelmeivel.

A KLÓN


A sorozatnak két fő történeti vonala van: Az egyik a fiatal Lucas és a hajadon Jade szerelméről szól: A marokkói ősökkel rendelkező Jade és Lucas, egy dúsgazdag mágnás fia, húszéves korukban találkoznak Marokkóban, ahol egymásba szeretnek. Jade-et ősei vallása szerint, szigorú erkölcsi szabályok szerint nevelik, így a fiataloknak el kell válniuk egymástól, a lánynak pedig férjhez kell mennie egy arab férfihoz, akit engedelmes asszony módjára, a férj második feleségével együtt Rio de Janeiro-ba is követnie kell. Húsz évvel később Jade is és Lucas újra találkozhatnak, és elhagyják házastársukat, hogy végre egymáséi lehessenek.
A második történeti vonal Lucas titokban készített klónjának, Leandronak életét kíséri végig. Dr. Albieri, Lucas családjának egy barátja, mesterségesen megtermékenyíti Deusa-t, aki kilenc hónap múlva életet ad Leandronak, aki teljesen más körülmények között nő fel, mint Lucas, s így az azonos gének ellenére, teljesen más jellemmé fejlődik. Lucasnak sejtelme sincs arról, hogy világban létezik róla egy élő genetikai másolat.
A két történeti szál akkor kapcsolódik egybe, amikor Jade, Lucas és Leandro találkoznak, s Jade beleszeret Leandroba, aki a őt húsz évvel ezelőtt megismert és megszeretett Lucasra emlékezteti, akiről a kényszerű távollét húsz éve alatt ábrándozott, s akit hiába keresett a hosszú évek alatt megkeseredett, immár negyven éves Lucasban.

2012. 06. 19.

IGAZÁBÓL SZERELEM (2003)


 
A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

DŐL A LÉ (1992)


Johnny Stewart megismerkedik egy csinos lánnyal, akibe azonnal beleszeret. Hogy elnyerje szíve hölgye kegyét, úgy dönt, beáll ugyanahhoz a hitelkártyákkal foglalkozó céghez, ahol a lány is dolgozik. Ahhoz azonban sok pénzre van szüksége, hogy kedvére kényeztethesse új barátnőjét, ezért ellop egy hitelkártyát és lelkesen költi más pénzét. Ám egy szemfüles biztonsági őr, a videókamera segítségével rajtakapja Stewartot és így könnyen rá tudja venni a fiút arra, hogy csatlakozzon egy hitelkártyában utazó bűnbandához.

TÍZPARANCSOLAT 1 - 2. (2006)


A film Mózes életének történetét dolgozza fel, fantasztikus látványvilággal és a modern számítógépes technika segítségével. A jóslat, Egyiptom új királyának születéséről, egyre inkább fenyegeti a birodalmat, a fáraó ezért az összes újszülött csecsemőt lemészárolja. Egy zsidó rabszolga fia, Mózes, azonban egy kosárban elrejtve megmenekül a haláltól. A fiú így a királyi udvarban nő fel és valódi származásáról mit sem sejtve, a királyi trón örökösévé válik. Ő azonban mégis az ősei felé fordul, és egy isteni jel hatására a zsidók vezetőjeként harcol a felszabadulásért.

NE ENGEDJ EL! (2010)


Kathy, Tommy és Ruth egy bentlakásos iskolában nőttek fel. A jó nevű magánintézmény látszólag idilli életet kínált az oda járó gyerekeknek. A felnőttkor küszöbén azonban, miután elhagyták a menedéket, rá kell döbbenniük, hogy az élet, a külvilág egészen más, mint amit az iskolában tanítottak. A szabadságról szőtt álmok hamisnak bizonyultak, megtudják, hogy ők valójában klónok, akiket a szervkereskedelem céljaira hoztak létre. Amellett, hogy szembesülnek saját halandóságukkal, meg kell birkózniuk saját beteljesületlen érzelmeikkel, vágyaikkal.

MELEGNEK ÁLL A VILÁG (2005)

Az ambiciózus, fiatal ügyvéd még nem találta meg élete párját. A karrierjét tekintve viszont fontos állomáshoz érkezett. Lehetőséget kap, hogy az iroda legnagyobb ügyfelét képviselje az egyik tárgyaláson. Hamarosan rádöbben arra, hogy nem véletlenül kapta meg az ügyet. Az ügyfél ugyanis azért bízta meg a feladattal, mert azt hiszi róla, hogy homoszexuális. Mivel azonban ilyen lehetőség nem túl gyakran adódik az életben, ezért a fiatalember nem vallja be az igazat. Kettős játékba bonyolódik, miközben a hivatalos életében meleget játszik, a magánéletét tekintve nagyon is heteroszexuális.

MÍG A JACKPOT EL NEM VÁLASZT (2008)



Joy (Cameron Diaz) egy nagy csalódást elfelejteni, Jack (Ashton Kutcher) pedig bármilyen csalódást elkerülni jön Vegasba. A véletlen úgy hozza, hogy egy este együtt buliznak, éjszaka viccből összeházasodnak és reggel egymás mellett ébrednek. De nem csak egy házaspárt nyertek az éjjel, hanem meg is gazdagodtak: egy játékgéppel megütötték a főnyereményt. Kié lesz a vagyon? Aki jobban bírja. Mert persze azonnal beindul a kölcsönös hadviselés: az ifjú asszonyka és ura egyforma elszántsággal, ravaszsággal és gátlástalansággal igyekszik megszabadulni a másiktól, hogy övé legyen a millió. Mézeshetekről szó sincs. Csapdákról, gyilkossági kísérletekről és átverésekről annál inkább. Itt valaki pusztulni fog. Vagy szerelmes lesz.

ILYEN MÉG NEM VOLT (2006)


Kenya sikeres fekete ügyvédnő. Mindennek azonban súlyos ára van, a magánélet, a szórakozás ismeretlen fogalom számára. A barátai szerint semmi esélye arra, hogy férjhez menjen, hacsak ő nem tesz valamit az ügy érdekében. Végül sikerül rábeszélniük egy vakrandira. A dolog azonban balul üt ki, mert kiderül, hogy a kertépítő Brian fehér férfi. Később egy partin találkoznak újra, ahol Kenya megbízza a férfit, hogy hozza rendbe az új lakása kertjét. Ahogy az már lenni szokott, idővel összemelegednek, ám Kenyának még meg kell győznie a családját és a barátait arról, hogy jól választott.

2012. 06. 18.

HA IGAZ VOLNA (2005)


Amikor David kibérel egy varázslatos lakást San Franciscóban, amire a legkevésbé számít - és vágyik -, az egy lakótárs. Még alig kezdett bele, hogy totális kuplerájt csináljon új lakhelyén, amikor hirtelen felbukkan egy csinos, ámde kifejezetten dirigálós kedvű fiatal nő, akit Elizabethnek hívnak, és aki váltig állítja, hogy ez az ő lakása. David meg van győződve róla, hogy valami kapitális félreértés történt, mígnem a helyes szőkeség ugyanolyan titokzatosan eltűnik, mint ahogy feltűnt. A zárak kicserélése cseppet sem zavarja Elizabethet, aki akkor bukkan fel, amikor kedve szottyan, többnyire azért, hogy megdorgálja Davidet különféle szokásai miatt, melyeknek az ő lakása látja kárát. David meg van győződve róla, hogy a lány egy kísértet, és megpróbálja átsegíteni Elizabethet a "másik oldalra". Ugyanakkor a lány - noha tagadhatatlanul van néhány légies vonása, például keresztül tud menni a falakon - teljesen bizonyos benne, hogy mégis él, és nem akar átmenni sehová. Ahogy Elizabeth és David megpróbálják kideríteni, hogy ki is a lány, és hogyan került jelenlegi állapotába, kapcsolatuk lassacskán szerelemmé alakul át. Sajnos nagyon kevés idejük marad, mert a közös jövő reménye egyre gyorsabban kezd köddé válni.
 

SZERELEM AZ ALPOKBAN (2011)



Kim tizenkilenc éves fiús lány. Az egykori gördeszkabajnok azonban mostanában hamburgert süt, hogy egy kis pénzt keressen, és támogatni tudja az apját. A lány váratlan lehetőséget kap, egy alpesi síparadicsomban keresnek embereket a téli időszakra. Kim kezdetben idegenül érzi magát a gazdag emberek és a síelés világában. Szerencsére hamarosan felfedezi a hódeszkázást, ami átsegíti őt a nehézségeken. Kim előtt lehetőség nyílik, hogy benevezzen a szezonzáró nagy versenyre. Ám ahhoz, hogy ezen sikerrel szerepeljen, túl kell tennie magát a félelmein.

A KAPTÁR 4. - TÚLVILÁG (2010)



A titkos, föld alatti laboratóriumból elszabadult T-vírus elpusztította a világot, és zombivá változtatta az emberiség nagy részét. Alice folytatja a túlélők utáni kutatást, hogy biztonságba helyezze őket. Egy rejtélyes rádióadást követve Alaszkába indul, ahol egy régi barátjával, Claire-rel találkozik. Együtt mennek Los Angelesbe, ahol talán létezik egy biztonságosnak hitt körzet. Hamarosan kiderül, hogy valójában csapdáról van szó, a metropoliszban zombik garázdálkodnak. Alice és társai a néhány túlélővel együtt az egykori fegyház területén barikádozzák el magukat. A kikötőben horgonyzó hajóról rádióadást fognak. Elhatározzák, hogy megpróbálnak feljutni a hajóra.

A KAPTÁR 3. - TELJES PUSZTULÁS (2007)



Miután a kísérleti stádiumban lévő T-vírus kiszabadult a Védernyő Vállalat titkos földalatti laboratóriumból, először Racoon City városát, majd az egész világot megfertőzte és a népesség nagy részét zombivá változtatta. Alice egykor maga is kísérleti alany volt, akinek a kutatók megváltoztatták a génjeit. Ennek köszönhetően emberfeletti képességekre tett szert, amelyeket a gátlástalan tudósok, illetve a cég ellen fordított. Egyetlen dolog élteti és hajtja, hogy bosszút álljon a szenvedéseiért és segítsen az életben maradottaknak. Régi és új társaival az elnéptelenedett Las Vegasban portyázik.

A KAPTÁR 2. - APOKALIPSZIS (2004)



A feldúlt Raccoon City szívében még meg nem fertőzött emberek egy kis csoportja, köztük Jill Valentine (Sienna Guillory) és Carlos Oliveira (Oded Fehr), a csapat vezetője az életükért küzdenek. Ám egy másik halálos fenyegetéssel is szembe kell nézniük: az egyik kísérlet eredményeként létrejött genetikai mutáció, a lickerek, gyorsabbak és gonoszabbak mindennél. Úgy tűnik, elhagyta őket a szerencse, készleteik kimerültek, amikor Alice (Milla Jovovich) ismét felbukkan.

A KAPTÁR (2002)



Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, egy óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, ahol halálos vírus üti fel a fejét. Válaszlépésként a Vörös Királynő - azaz a Kaptárt irányító óriási szuperkomputer - szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon. Ezzel az intézkedéssel egyúttal az összes bent rekedt dolgozót is halálra ítéli. Alice és Rain feladata, hogy kommandós társaik élén izolálják a vírust, a team azonban hamarosan érdekes felfedezést tesz: a dolgozók valójában igazán nem is halottak. Ők most a kielégíthetetlen étvágyú, ragadozó Nem-Holtak, akik a Kaptárban ólálkodnak.

MARINA


Marina  egy kedves, csinos fiatal lány, aki csónakjával kalauzolja a turistákat. Egyik ilyen útja során a csónakjának ütközik egy hajó, és ő felborul a vendégeivel együtt. Természetesen a hajó tulaja Ricardo Alarcón (Mauricio Ochmann később Manolo Cardona), kimenti őket de a lány nagyon pipa rá, miért nem figyelt oda jobban. Ricardot végig sem hallgatva, egy percig sem hajlandó a hajón maradni, ezért a vízbe ugrik és egyedül úszik ki a partra. A parton találkozik Julioval , akivel szívből gyűlölik egymást, azért mert Julio nem tudja elérni, hogy a lány beleszeressen. Ekkor derül ki, a nézők számára csak, hogy Julio vezette Ricardo hajóját, és szándékosan ütközött a csónakkal.

LA POLA


A romantikus kalandfilm-sorozatban egy tiltott szerelem körül bonyolódnak az egyébként sem egyszerű családi szálak. La Pola egy gyönyörű és okos fiatal nő, ám mivel nem nemesi családból származik, szerelmük tiltott gyümölcsnek számít az ízig-vérig arisztokrata Alejoval. Amikor azonban megkezdődnek a függetlenségi harcok, felcsillan számukra a reménysugár, hogy valaha egymáséi lehetnek, ám ehhez életben is kell maradniuk.

A SZÍV ÚTJAI



Kenan tehetséges és sikeres hegedűművész, akiért rajonganak a nők, és aki egyszerre több nőt szeret. Köztük unokatestvére, az őrülten féltékeny Cemil feleségét, aki egykor a szerelme volt, és a gyönyörű, de szegény Lamiát. Kenan a jó hírére való tekintettel egy gazdag nőt vesz feleségül Lamia helyett, akitől gyermeke is születik. A történet során azonban kialakul a Kenan-Lamia-Cemil szerelmi háromszög.

SZÍVEK ISKOLÁJA 1. ÉVAD



A történet Alejandráról szól, aki az édesanyjával együtt éppen a nénikéjéhez költözik. Alejandra anyja kitoloncolás miatt kényszerül a költözésre, de a lánya ragaszkodik hozzá, hogy együtt maradjanak, ezért vele együtt utazik. Alejandra életében sok a titok, amelyek még nem derültek ki számára, például az apja kiléte, vagyis az, hogy nem halt meg, hanem éppen, hogy az édesanyja barátja még most is, valamint az, hogy ki erőszakolta meg őt. Képbe kerül az új életében az iskola kiváló tanulója, David, aki szemet vet Alejandrára. Innentől kezdve azonban David és Esteban, a helyi legnagyobb macsó között versenyszellem alakul ki, hisz egyikőjük győztesen fog kikerülni, már pedig azé lesz a lány szíve.

2012. 06. 17.

EXFÉRJ ÚJRATÖLTVE (2010)


Milo Boyd (Gerard Butler), a lecsúszott rendőrségi fejvadász végre kedvére való megbízatást kap: be kell cserkésznie és át kell adnia a nyomozóknak az óvadékkal szabadlábra helyezett Nicole Hurley (Jennifer Aniston) újságírónőt, aki történetesen a volt felesége. Boyd kaján magabiztossággal lát neki munkájának, azt hiszi, gyerekjáték lesz nyakon csípni ex-asszonykáját. Igen ám, de kiderül, hogy Nicole egy gyilkossági ügy leleplezésére készül, és a férfinak - mint már annyiszor - rá kell döbbennie, hogy Nicole-lal semmi sem olyan egyszerű, amilyennek elsőre tűnik.

NEM KELLESZ ELÉGGÉ (2008)


Vannak, akik azt állítják, kiismerik magukat a világban - ez legalább egy biztos pont, ők nyilván vagy buták, vagy hazudnak. De minden más bizonytalan. Nézzünk szembe a ténnyel: sosem tudni, mi jár a másik fejében, amikor rád néz, amikor meghív egy italra és elkéri a telefonszámodat. Miért nem hív vissza? Miért tagadtatja le magát? Miért tűnt úgy, hogy akar, és most miért nem akar? A nők tévelyegnek, a férfiak botladoznak: az élet nem más, mint a be nem teljesedő kapcsolatok, a félbehagyott, elbénázott, észre sem vett lehetőségek sora. Ez a film végre megmutatja, hányféleképpen nem értjük egymást.

A TITÁNOK HARAGJA (2012)


10 éve béke van. Zeusz félisten fia, Perszeusz (Sam Worthington) már nem az istenekkel hadakozik, egyszerű halász lett, és a fiát neveli. De az Olümposzon sosem tartós a nyugalom. A titánok ismét megpróbálnak az istenek fölé kerekedni, és a halhatatlanok már nem elég erősek ahhoz, hogy ellenállhassanak. A lázadást Kronosz vezeti, akit egykor a saját három fia (Zeusz, Hadész és Poszeidón) vetett a Tartarosz mélyére.
Amikor híre jön, hogy az engedetlen titán már az istenek között is talált szövetségest, és Hadész (Ralph Fiennes) meg Arész (Edgar Ramírez) az ő oldalára állt, Perszeusz kénytelen emlékezni rá, hogy az ő igazi hivatása a harc. Éppen akkor veti bele magát a csatába, amikor úgy tűnik, minden elveszett, és Zeusz a titánok foglya lesz.

Ő AZ IGAZI (1996)


A két Fitzpatrick-fivér igyekszik tartani magát apja tanításához: "Csak azt tedd, ami boldoggá tesz! " Az idősebbik, Francis a Wall Streeten menedzser és azt hiszi, hogy boldog házasságban él feleségével, Renee-vel. Egészen addig, míg az életében fel nem bukkan egy szőke bombázó. Öccse, Mickey, az egykori hippi taxisként dolgozik és az agglegények gondtalan életét éli. A bajok akkor kezdődnek, amikor a taxijába beszáll egy párductestű, szabad szellemű amazon. Mickey olyannyira a hatása alá kerül, hogy huszonnégy órán belül feleségül veszi. És ez csak a kezdet.

DALLAS 2012



A nagysikerű szériát 2012-ben újra folytatják. A sorozat Bobby és Jockey Ewing fiairól szól , akik folytatják szüleik harcait. John Ross Ewingot és Christopher Ewingot - Jockey és Bobby fiait - ismert színészek alakítják, akik játszottak a Született feleségekben. Bobby fiának szerepében Christophert Jesse Metcalfét láthatjuk majd, ő volt a Született feleségek c. sorozatban a szexi kertészfiú. Jockey fia Josh Henderson lesz, ő a fondorlatos Edie unokaöccseként költözött a Lila akác közbe.
A új sorozatot tíz részesre tervezik, melybe régi ismerősök is visszatérnek: a most hatvankét éves Patrick Duffy (Bobby), a hetvenkilenc éves Larry Hagman (Jockey) és a hetvenéves Linda Gray (Samantha) is szerepet kapott a sorozatban.

2012. 06. 16.

A TILTOTT KIRÁLYSÁG (2008)


A tizenhét éves Jason Tripitikas (Michael Angarano) egy kínai zálogházban rábukkan a Majomkirály (Jet Li) botjára, melynek hatására átkerül egy ókori kínai faluba, épp egy csata közepébe. Kis híján elkapják és megszerzik tőle a mágikus tárgyat, amikor Lu Yan (Jackie Chan), a megrészegített, halhatatlan harcos megmenti. Jason megtudja, hogy veszélyben az élete, a Jade harcos (Collin Chou) ugyanis bármit megtenne, hogy megszerezze a Majomkirály hatalmát. Hamarosan kiderül, hogy Jason szerepe a hatalomért folytatott harcban sorsdöntő.

VÁGYAIM NETOVÁBBJA (1998)


George és Nina kívülről tökéletes párnak látszanak. Gondtalanul élnek brooklyni luxuslakásukban. Díszes vacsorákkal, fergeteges táncos estékkel szórakoztatják magukat. Mintha szeretnék egymást. A látszat azonban csal: George csupán Nina lakótársa és meleg. Mikor Nina bejelenti terhességét, a dolgok rendje felborul. Vince, a lány valódi barátja el akarja venni gyerekestül. Nina inkább a függetlenséget választaná. George-ban is hirtelen fellángolnak a számára furcsa érzelmek. Hallatlan, egy lány iránt! Képes lenne megfelelni az apaszerepnek?
Friss és szokatlan romantikus vígjáték szórakoztató figurákkal.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARCHÍVUM

TAGOK