Keresés ebben a blogban

2012. 09. 30.

HANNAH MONTANA (2006)



Miley Cyrus játsza a főszerepet, Hannah Montana-t, egy tinit, aki titkos életet él, mint pop sztár. Cyrus igazi édeasapja, Billy Ray Cyrus country énekes játssza az apuka és a menedzser szerepét. Miley nemrég költözött el Tennessee-ből és most Malibu-ban hódít tehetségével.

A FELÁLDOZHATÓK 2. (2012)




A feláldozhatók visszatértek, és ezúttal személyes ügyről van szó. Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Dézsma (Randy Couture) és Hale Caesar (Terry Crews) újra együtt vannak, sőt két taggal, Billyvel, a kölyökkel (Liam Hemsworth) és Maggie-vel (Yu Nan) még bővülnek is, amikor Mr. Church (Bruce Willis) összetrombitálja a csapatot egy látszólag egyszerű melóra. Barney és régi vágású zsoldosai könnyen jövő dohányban reménykednek, ám amikor csúnyán félremennek a dolgok, és egyiküket brutálisan meggyilkolják, a feláldozhatók bosszút esküsznek. Hiába járnak idegen területen, ahol minden ellenük dolgozik, a revánsvágytól fűtött társaság elszántan zúzza-tizedeli az ellenséget, és közben az idővel versenyt futva egy váratlan veszélyt is el kell hárítaniuk, hiszen 2,7 kg tiszta plutóniummal már a világ egyensúlyát is meg lehet borítani. Mindez azonban semmi ahhoz képest, amire az az aljas figura számíthat, aki lemészárolta a testvérüket. Mert ekkor vetik be csak igazán magukat a feláldozhatók.

A FELÁLDOZHATÓK (2010)



Barney Rossnak (Sylvester Stallone) nincs veszítenivalója. A félelmet nem ismerő férfi a Feláldozhatók vezetője, egy csapat zsoldosé, akik halálosak és a végsőkig is elmennek, ha egy megbízatásról van szó. Lee Christmas (Jason Statham), a pengék mestere, Yin Yang (Jet Li), a közelharc szakértője, Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), a mesterlövész azonnal akcióba lépnek, amikor a titokzatos Mr. Church (Bruce Willis) olyan megbízással keresi meg őket, melyet más nem vállalna el. Barney és csapata hamarosan szembekerül James Monroe-val (Eric Roberts), az egykori, dörzsölt CIA-ügynökkel.

A LAZARUS-TERV (2008)




Ben (Paul Walker) az eltelt börtönévek után új életet kezd, és elhatározza, hogy sosem tér vissza a bűnözéshez. Családot alapít és boldogan él gyönyörű felesége és kislánya társaságában, ráadásul még egy jó állást is szerez. Egyszer csak felbukkan öccse, a szintén volt elítélt Ricky, aki egy könnyűnek ígérkező rablásba akarja beszervezni Bent, aki viszont egyből nemet mond. Viszont amikor a munkahelyén kiderül sötét múltja azonnal kirúgják, és kétségbeesésében úgy érzi nincs más választása, mint beszállni öccse balhéjába. A rablás rosszul sikerül, Ricky és egy biztonsági őr meghal, és így az egész ügyet Benre kenik és injekcióval beadott méreg általi halálra ítélik. Ám a halálos ítélete nem éppen az, aminek látszik, ahogy Ben magához tér már egy hátborzongató elmegyógyintézetben dolgozik karbantartóként, de mivel nagyjából emlékszik a történtekre elkezdi keresni a válaszokat a kérdéseire: Lehet, hogy a halálát akarták vagy talán az egész csak valami csapda? Vajon miért néznek rá az emberek olyan furcsán? Ez az egész álom vagy valóság? Talán a halálát is megrendezték és valami sokkal elképzelhetetlenebb és vészjóslóbb ügybe került? Lehet, hogy egyszerűen csak megőrült?

ARTÚR KIRÁLY (2004)




Artúr (Clive Owen), a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Róma biztonságos falai közé. Ám mielőtt elhagyná a szigetet, lovagjaival együtt még egy utolsó nagy megbízást kell teljesítenie, aminek során ráébred, hogy ha Róma elveszik, Britanniának szüksége lesz egy vezérre, aki betölti az űrt. Valakire, aki nemcsak a szászok fenyegető támadásától védi meg az országot, hanem megmutatja az utat egy új korszak felé. Artúrnak Merlin (Stephen Dillane), a brit csapatok vezetője segítségével, valamint a gyönyörű és bátor Guinevrával (Keira Knightley) az oldalán kell megtalálnia az erőt önmagában, hogy elfordítsa a történelem kerekét.

FEHÉR BOSSZÚ (2011)



A film két testvér hatalomért való versengésének történetét mutatja be a Quin-dinasztia uralmának hanyatlása idején. Ahogy a lázadók kezdtek megerősödni, a nemzet káoszba hullt. A harcok folyamán a két testvér ellenséggé vált...

ÖTÉVES JEGYESSÉG (2012)



Nicholas Stoller, a Lepattintva és a Felhangolva rendezőjének legújabb vígjátéka ezúttal ott kezdődik, ahol a legtöbb romantikus film véget ér. Tom Solomon és Violet Barnes immáron öt éve jegyben járnak, ám jó és rossz időszakokkal tarkított, unalmasnak cseppet sem mondható kapcsolatuk mégsem jutott el a tetőpontig: a várva várt esküvőig...

SZERELMI LECKÉK IDŐSEBBEKNEK ÉS HALADÓKNAK (2009)



Dave, a sikeres fiatal autókereskedő és megrögzött nőcsábász jó kapcsolatot ápol nagyapjával, az idősek otthonában élő Joe-val. Joe nehezen teszi túl magát évekkel ezelőtt elhunyt felesége hiányán, így Dave felajánlja, hogy megtanít neki pár ismerkedési trükköt, amelyekkel vonzóvá teheti magát a nők szemében. Ezzel egy időben Dave megismerkedik a csinos Julie-val, ám a fiú nehezen szánja rá magát egy komolyabb elkötelezettségre, így kapóra jönnek neki Joe nagypapa tanácsai, hogy rájöjjön: egy nőt sokkal könnyebb megszerezni, mint megtartani...

PROMETHEUS (2012)



Egy tudósokból álló expedíció az ember földi életének eredetére utaló nyomokat talál. Ezeket követve indulnak kutatóútjukra, mely az univerzum legtávolabbi, legveszélyesebb vidékére vezet. Olyan tájra jutnak, és olyan ellenségekkel kell szembenézniük, amilyenről ember eddig nem is álmodott. Még a rémálmaikban sem. Egy szörnyű csata vár rájuk: ha alul maradnak, akkor az egész emberiség velük pusztul.

2012. 09. 29.

VIZET AZ ELEFÁNTNAK (2011)



Jacob állatorvosi iskolába jár, de igazából maga sem tudja, mihez kezdjen az életben, a múlt század húszas éveiben. Egy nap találkozik Marlenával, a vándorcirkusz gyönyörű művésznőjével. Hirtelen ötlettől vezérelve az ifjú hátat fordít addigi életének, és csatlakozik a társulathoz, melyhez állatok is tartoznak, köztük a Rosie nevű, kezelhetetlennek tűnő elefánt. Jacob és Marlena kapcsolatának alakulását egyre gyanakvóbban figyeli a nő férje, a karizmatikus, ám veszélyes August. A szerelmes ifjú meg akarja menteni Marlenát a boldogtalanságtól.

ÚJRAKEZDŐK - SZERELMES SZINGLI SZITTERT KERES (2009)



Sandy, a negyvenéves, kertvárosi anyuka a kisfia születésnapi videóját nézve döbben rá, hogy a férje megcsalja. Azonnal összecsomagol, és a két gyerekével együtt New Yorkba költözik. Sikerül állást találnia, de egy bébiszitterre van szüksége. Szerencsére a lakása alatti kávézóban megismerkedik az ott dolgozó Arammal, a húszegynéhány éves fiatalember elvállalja, hogy vigyáz a gyerekekre. A barátnője mindenáron össze akarja hozni Sandyt egy férfival. A szánalmas próbálkozások közepette Sandy rájön, hogy igazából a jóképű, kedves és megbízható Aram tetszik neki. Az érzés kölcsönös, de mi sülhet ki ebből?

EGY ÚJ TÜNDÉRMESE : VOLT EGYSZER EGY DAL (2011)



A klasszikus Hamupipőke-történet egy zenés feldolgozásban születik újjá! Katie (Lucy Hale) énekesnő szeretne lenni, ám gonosz mostohaanyja (Missi Pyle) és mostohanővére (Megan Park) lépten-nyomon akadályozzák. Amikor aztán Katie csodálatos hangjával a mostohatestvére arat diadalt, és a híres producer fia, Luke (Freddie Stroma) tévedésből Beverlybe szeret bele, Katie-nek meg kell tanulnia kiállni az álmaiért, hogy kiderülhessen: ő az igazi!

CSALÁDI VAKÁCIÓ (1983)



Clark Griswold elhatározza, hogy kerül amibe kerül, elviszi feleségét és két gyermekét Chicagóból Kaliforniába, hogy kikapcsolódjanak egy mesésen szórakoztató vidámparkban. A kirándulás nem egészen úgy sikerül, ahogyan elképzelték, ráadásul csatlakozik hozzájuk egy idős rokon, Edna néni és egy harapós kutya. A melléfogások ellenére sok vidám kalandban van részük.

A FÉRFIAK A SZŐKÉKET SZERETIK



Cristina gyönyörű, intelligens, energikus fiatal nő; épp az esküvőjére készül. A lánybúcsúból hazatérve rányit vőlegényére, aki éppen egy másik nővel hancúrozik. Házasság lefújva, új élet elkezdve... Csakhogy Cristina számára nem csak a kezdet, a folytatás is nehéz. Életvidám latin vígjáték a Sony stúdiójából.

2012. 09. 28.

AZ ÉHEZŐK VIADALA (2012)



A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

ANGYALOK VÁROSA (1998)




Volt egyszer egy csodás európai film, mely sok társával egyetemben elment Amerikába "átvedleni" és szerencsét próbálni: Wim Wenders emlékezetes "Berlin felett az ég" című filmjéről van, szó. Ha eltekintünk a fajsúlyos különbségektől, a maga nemében ízléses és élvezhető filmet kapunk. Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.

VÁRANDÓSOK - AZ A BIZONYOS KILENC HÓNAP (2012)




Kirk Jones legújabb vígjátéka egy kacagtató és szívmelengető történet öt párról, akiknek sorsa egybefonódik, mikor kénytelenek szembenézni a terhesség kihívásaival és küzdelmeivel. A tévés fitness guru, Jules (Cameron Diaz) és a táncos show sztár, Evan (Matthew Morrison) maxigázon pörgő celebélete egy csapásra felfordul, mikor váratlanul szülői örömök elé néznek. A bébimániás író és ügyvéd, Wendy (Elizabeth Banks) kénytelen megtapasztalni saját testén azt, amiről eddig csak írt és beszélt, mikor a várandósság hormonjai kezdik egyre jobban megőrjíteni; eközben pedig Wendy férje, Gary (Ben Falcone) saját apjával kénytelen rivalizálni, aki sokkal fiatalabb feleségével, Skylerrel (Brooklyn Decker) vár ikreket. A fotográfus Holly (Jennifer Lopez) szeretné körbeutazni a világot, hogy adoptáljon egy gyermeket, ám a férje, Alex nem teljesen biztos a dolgában, így pánikhangulatát lecsillapítandó, beáll egy "fickós" segítő csoportba, melyben az újdonsült apák osztják meg egymással kételyeiket. A rivális szakácsok, Rosie (Anna Kendrick) és Marco (Chace Crawford) számukra is meglepő összemelegedése pedig váratlan következményt von maga után: mi a teendő, ha az első randiból rögtön első gyerek is lesz?

EZÜST BIRODALOM (2009)



A film egy bankárdinasztia története a boxerlázadástól a kínai forradalmon át a Kínai Népköztársaság megalakulásáig. A történet 1899-ben kezdődik, amikor a Kan család sarja azzal szembesül, hogy vége a gondtalan, léhűtő életmódnak, hamarosan ő örökli majd azt a pénzügyi birodalmat, amely eddig nem sokat jelentett neki. Egy tragikus emberrablást követően, melynek a sógornője volt az áldozata, vonakodva bár, de meghajol a nagyhatalmú apja akarata előtt. Kang azt szeretné, ha majd a fia venné át a cég irányítását, és ugyanolyan könyörtelen üzletemberré válna, mint ő. Az ifjabb Kangra vár, hogy eldöntse, az apja irányvonalát követi, vagy a saját útját járja.

BARÁTSÁG EXTRÁKKAL (2011)



Jamie munkaügyis fejvadász New Yorkban, Dylan nagymenő szerkesztő Los Angelesben. Mindketten fiatalok, sikeresek, de szerencsétlenek a szerelemben, miközben családi gondokkal küszködnek. Egy jó munka ígéretével Jamie a Nagy Almába csábítja Dylant, sőt, a munkáltató mellett maga is rákattan a srácra. Az érzés kölcsönös, ám mindketten félnek egy esetleges újabb csalódástól. A helyzet tisztázása érdekében megállapodnak, hogy a kapcsolatuk szerelemtől és más kötöttségektől mentes, pusztán szexuális célzatú lesz. Ám más dolog ígérni valamit, és más betartani.

AZ ELVESZETT VILÁG



Challenger professzorról soha nem voltak túl jó véleménnyel a tudóstársadalom tagjai. Most azonban még elképesztőbb dologgal rukkolt elő: állítása szerint élő dinoszauruszokat fedezett fel Amazónia mélyén. Végül is sikerül a kételkedők közül néhányat meggyőznie, így elindulhat az expedíció az ismeretlenbe. Az Amazonas felső völgyeiben hajózva megtalálják azt a fennsíkot, melyről már középkori portugál utazók is beszámoltak. Előszörre lehetetlennek tűnik, hogy feljussanak a meredek sziklákon, végül mégis csak találnak egy ösvényt. A fennsík élővilága minden képzeletet felülmúl, az évmilliók óta kihaltnak hitt fajok sokasága él itt, sokuk azonban veszélyt jelent az emberek számára....

2012. 09. 27.

A NEGYEDIK X



Hugh Laurie (Dr. House) ezúttal Dr. Paul Slippery bőrébe bújik, hogy demonstrálja nekünk, milyen röhejes, szomorú és extrém helyzeteket tud teremteni, ha egy középkorú pasi életében kitör a kapuzárási pánik. A doki szexuális élete romokban hever: felesége több időt tölt munkahelyén leszbikus főnökével, mint vele, miközben három fia és azok barátnői egész nap a szülői házban dekkolnak. A pánikba esett Paul elkeseredettségében elhatározza, hogy házasélete felturbózása érdekében segítséget vesz igénybe: interneten vágyfokozót rendel, egy hipnotizőrt is kipróbál. Ámokfutása végén pedig majdnem sikerül romba döntenie az egész család életét, de egy jó numera a végén mindent helyre tesz.

A GYERMEK, AKIT JÉZUSNAK HÍVTAK



Amikor Jézus megszületik és a pásztorok valamint a három napkeleti bölcs tiszteletét teszi a kisdednél a jászolban Heródes király, Izraelé helyi uralkodója éktelen haragra gerjed. Azt a parancsot adja embereinek, hogy minél hamarabb az összes Betlehemben született csecsemőt mészárolják le. Így próbál megszabadulni Jézustól, akitől a próféták jövendöléseit félreértő király trónját félti. Egy angyal azonban álmában figyelmezteti Józsefet, hogy fiával és feleségével induljon el Egyiptomba, mert ott menedéket talál Heródes és az emberei elől. Egy kalandor azonban követi Józsefet és családját, mindent elkövetve annak érdekében, elfogja és Heródes elé vigye a gyermek Jézust...

JOBB VELED



Adott három pár. A szülők, Vivky és Joel 33 éve vannak együtt. Idősebb lányuk, Maddie 9 éve van Bennel, de nem házasodtak össze. Kisebb lányuk, Mia 9 hete jár Jake-kel, aki máris megkérte a kezét. Nem véletlenül, mivel útban a baba. A történet folyamán kísértetiesen hasonló szituációkat láthatunk a három, különböző stációban járó párkapcsolatban, ezek párhuzamain jókat derülhetünk. A leendő szülőket, nagyszülőket elnézve, a mulattatás később is garantált.

CSODÁK



A modernkori csodák nyomozója, Paul Callan minden eddigi esete kiábrándítóan hétköznapi magyarázattal végződött, melyekkel hívők tucatjainak okozott folyamatos csalódást. Saját fogyatkozó hite is egyre csak azt mondatta vele: "egyedül, magunk vagyunk idelenn a Földön". Ám egyszerre mindez megváltozott...

SHERLOCK HOLMES KALANDJAI




A sorozat újra feldolgozta Conan Doyle viktoriánus detektívjének kalandjait, olyan részletességgel, hogy olykor még a Strand magazinban megjelent eredeti 19. századi illusztrációkat is láthatjuk.

2012. 09. 26.

EMELT FŐVEL : VISSZAVÁGÓ (2007)



Nick megtudja, hogy az apja, aki a szülővárosában seriffként dolgozott, autóbalesetben meghalt. A halálával kapcsolatban azonban számos gyanús körülmény is felmerül. Nick így visszatér a szülővárosába, hogy utánajárjon, mi történt valójában. Hamarosan megtapasztalja, hogy szinte minden megváltozott. Nyoma sincs az egykori csendes településnek, békés közösségnek, amelyben felnőtt. A városban eluralkodott az erőszak. Napirenden vannak a bűncselekmények, a kábítószer ellepte az utcát. Nicknek nincs más választása, a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást.

EMELT FŐVEL (2004)



Chris Vaughn (The Rock) nyolc év elit katonai szolgálat után hazatérve kisvárosába szomorúan tapasztalja, hogy a dolgok igencsak megváltoztak az utóbbi időkben. Az egész környék Jay Hamilton (Neal McDonough) kezébe került, aki mindenkit rettegésben tart. Chris és barátja, Ray (Johnny Knoxville) is hamar bajba kerülnek a kaszinóban, ahol kis híján az életükkel fizetnek, amikor rájönnek a piszkos üzelmekre. Chris azonban nem tudja tétlenül nézni gyerekkori barátja, Hamilton zsarnokságát.

HA BEÜT AZ ÉLET (2011)



Krysten Ritter, Kate Bosworth és Rachel Bilson a főszereplői ennek a szellemes és szórakoztató vígjátéknak a szinglilétről, a barátságról és az élet váratlan fordulatairól. Amikor Kim (Ritter) egyéjszakás kalandja nem várt terhességgel végződik, a lány és lakótársnői, Deena (Bosworth) és Laura (Bilson) hirtelen teljesen új helyzetben találják magukat. Kim a szülés után újra randizni kezd, ám meg kell küzdenie az egyedülálló anyák minden gondjával, és folyton retteghet, hogy a pasik elmenekülnek, ha meghallják, hogy van egy gyereke. A filmben olyan színészeket láthatunk még, mint Jason Biggs, Justin Kirk és Kristen Johnston.

CSAK SZEXRE KELLESZ (2011)



 Emma és Adam még a cserkésztáborban találkozott egymással, amikor a két tininek még forgalma sem volt arról, mi fán terem az igazi szex. Végül jó barátok lettek, akik évekkel később mégis kockára tesznek mindent, amikor ágyba bújnak egymással. Az érzelmi konfliktusok, a szerelem és a féltékenység és más párkapcsolati problémák elkerülése érdekében elhatározzák, hogy csak szex és más semmi nem lehet köztük. Úgy tűnik, az ötlet remekül beválik, ám egy idő után rá kell döbbenniük, hogy érzelmek nélkül a szex olyan, mint az étel fűszer nélkül.

A HATALOM HÁLÓJÁBAN



A filmsorozatban Glenn Close egy rendkívül határozott és manipultív karaktert formál meg egy New York-i ügyvédnő szerepében. Patty Hewes mindig az igazságért harcol, ugyanakkor ennek eléréséhez, ha kell, nem válogat a bevetendő eszközökben. A szakmában osztatlan gyűlölet övezi, a volt és leendő ügyfelek között azonban komoly népszerűségnek örvend a hatalom birtokosaival szemben sokszor sikerre vitt keresztes hadjárataival. Legújabb céltáblája és egyben eddigi legnagyobb trófeája Arthur Forbisher lehet. A gazdag vállalkozó a vádak szerint ötezer alkalmazottját csapta be és juttatta a csőd szélére. Az elkeseredett munkavállalók Petty Hewes-hoz fordulnak segítségért, aki fáradtságot, pénzt, emberi sorsokat nem kímélve veti bele magát élete legnagyobb keresztes hadjáratába.

2012. 09. 25.

AZ UTAZÓ (2010)



Velence az álmok és a tenger városa. Frank (Johnny Depp) Amerikából érkezett olaszországi körútra, de nem érdeklik a látnivalók. Egy szerelmi csalódást szeretne kiheverni, és úgy látszik, ez sikerülni is fog neki: megismerkedik egy gyönyörû, különleges nõvel Erinnel (Angelina Jolie), akivel a véletlen szerencse hozza össze. A nõ azonban nem az akinek mondja magát. A férfinak is megvannak a maga titkai. A páros egyik kalandból keveredik a másikba, és sosem biztosak benne, ki üldöz kit.

ARTHUR, A LEGJOBB PARTI (2011)



A jóképű aranyifjú, ám felelőtlen Arthur Bach (Russell Brand) mindig is két dologra támaszkodott: határtalan szerencséjére és egész életét végigkísérő dadájára, Hobson-ra (Helen Mirren), aki sikeresen tartotta távol tőle a bajt (avagy éppen fordítva). Most azonban Arthur kénytelen farkasszemet nézni eddigi legnagyobb kihívásával: választania kell egy rendezett házasság, amely biztosítja számára a fényűző életmódot, valamint a nő, Naomi (Greta Gerwig) és a vele járó bizonytalan jövő között. Utóbbi az egyetlen dolog, melyet pénzért nem lehet megvásárolni, ellenben ő élete legnagyobb szerelme, amely viszont felbecsülhetetlen értékkel bír. 

REJTÉLYES VÍRUSOK NYOMÁBAN




Az ismeretlen és váratlan vírusok, betegségek pusztítóbbak lehetnek, mint egy terrorista támadás és az ellenük történő védekezés szinte reménytelen. Ezt a reménytelen küzdelmet tűzi zászlajára az Egészségügyi Intézet nyomozócsoportja és könyörtelen vezetőjük, Dr. Connor.

ÁTNEVELŐ TÁBOR (2007)



Norman Hail sajátos módszert fejlesztett ki a nehezen kezelhető gyerekek nevelésére. A szülők nem sejtik, hogy a paradicsomi szigeten lévő javító-nevelő tábor nem sokban különbözik egy börtöntől, ahol a gyerekeket bántalmazzák és agymosásnak vetik alá. A lázadó természetű Sophie nem tudja feldolgozni apja halálát és utálja a mostohaapját. Amikor botrányt csinál a vendégek előtt, ő is a táborba kerül. Hamar nyilvánvalóvá válik számára, miről van szó. Eközben a barátja, Ben mindent megtesz annak érdekében, hogy ő is a táborba kerüljön és megszökjön Sophie-val.

EGY KIS MENNYORSZÁG (2011)



Marley Corbett (Kate Hudson) fiatal, gyönyörű, vadóc nő. Sűrű hódításai ellenére nem képes átadni magát az igaz szerelemnek, általában humorral öli el komolyra forduló kapcsolatait. Élete alapjaiban változik meg, mikor doktora (Gael Garcia Bernal) rákot diagnosztizál nála. Marley úgy dönt, nem adja át magát a betegségnek, sőt egyre elmélyültebben keresi a boldogságot - melyet végül legelhivatottabb segítője révén talál meg.

A GUARDISTA (2011)



A nagysikerű Erőszakik alkotógárdájának új filmje, A Guardista vérbeli western-thriller-vígjátékba csomagolt szívbéli alkotás. A vadnyugat ez esetben Írország nyugati része, ahol egy elszigetelt határmenti kisvárosban a törvény embere, Gerry Boyle őrmester (Brendan Gleeson) bogaras férfi. Öntörvényű, személyisége megosztó, humorérzéke sajátságosan övön aluli. Előszeretettel szórakozik prostituáltakkal, időnként zug-alkoholt juttat haldokló édesanyjának és az égvilágon semmilyen érdeklődést nem mutat az orra előtt működő, Clive Cornell (Mark Strong) vezette nemzetközi kokaincsempész-hálózat iránt. Mikor az USA-ból erősítésként megérkezik Wendell Everett (Don Cheadle) FBI-ügynök, Boyle eleinte vele is szemtelenül viselkedik, ám mikor idegesítően lelkes társa, Aidan eltűnik, majd kedvenc prostija megzsarolja, felébrednek benne a rendőri ösztönök. Végül, mikor a drogcsempészek maguk próbálják megvesztegetni, valahogy megborul Boyle borongós erkölcsi kódexe. Rájön, hogy saját kezébe kell vennie az ügyet, és csak egy emberben bízhat, Everettben. 

AZ IGAZSÁG NYOMÁBAN (2012)



Will Shaw (Henry Cavill) egyhetes vitorlázásra érkezik a családjával Spanyolországba, ám a fiatal üzletembernek nincs sok kedve a nyaraláshoz: nemrég indult cége körül gondok vannak, és feszült viszonya szigorú apjával, Martinnal (Bruce Willis) csak tovább ront a helyzeten. Amikor aztán a családját elrabolják, és kiderül, hogy a tettesek titkos ügynökök, akik semmitől sem riadnak vissza egy rejtélyes aktatáska visszaszerzéséért, Willnek menekülnie kell. Legnagyobb meglepetésére Martin újra felbukkan, és Willnek a teljes addigi világa összeomlik, amikor apja elárulja, hogy ügynök, és intrikák és hazugságok nemzetközi szövevényébe keveredett. Miközben egyszerre üldözi a spanyol rendőrség egy olyan gyilkosságért, amelyet el sem követett, és lihegnek a nyomában amerikai bérgyilkosok, Will végigmenekül Madridon, és próbálja összerakni az összeesküvés darabjait, amely legalább olyan tekervényes, mint a város ősi utcái. Kiben bízhat? Hol lehet az aktatáska, amely a záloga lehet annak, hogy épségben visszakapja a családját? És vajon képes-e Will szinte a lehetetlennel dacolva eredményeket elérni, mielőtt túl késő lenne?

BATTLE FORCE (2012)



A II. Világháború idején egy speciálisan kiképzett elit osztagot küldenek egy kétségbeesett és nagyon veszélyes misszióra Szicíliába, hogy kimenekítsék egy ottragadt osztag túlélőit.....

FEKETE KOBRA (2012)



Dél-Afrikában börtönbe zártak egy békeharcost és most a fiának esélye lenne kiszabadítani, habár nagyon sok pénzre lenne hozzá szükség. Elhatározza, hogy Amerikába csempészi és eladja a családi fekete gyémántokat, és az árából megváltja az apja szabadságát. Azonban a kövek eladásakor átejtik, úgy tűnik, minden elveszett. Neki azonban már nincs vesztenivalója, csak a bosszú élteti.....

2012. 09. 22.

A BIZTONSÁG ZÁLOGA (2012)



A másodvonalbeli ketrecharcos, volt rendőr, Luke Wright (Jason Statham) élete bénító egyhangúságban zajlik: az összecsapásokon rutinból, félszívvel használja vegyes harcművészeti ismereteit, és próbál megélni a kevés pénzből, amit keres. Egy napon aztán tévedésből elveszít egy megbundázott mérkőzést, ezért az orosz maffia bosszúból megöli a családját. Luke a gyásztól és bűntudattól összetörten bolyong New York utcáin, és tudja: a jövőjétől is megfosztották, hiszen ezen túl minden lépését figyelni fogják, és bárkivel ismerkedik meg, azt is megölik. Amikor azonban a véletlen összehozza egy Mei nevű tizenkét éves kínai kislánnyal, akit ugyanazok a gengszterek üldöznek, akik a feleségét is megölték, Luke akcióba lendül, és óriási tétre menő háborúskodás kellős közepén találja magát. Meiről ugyanis kiderül, hogy nem egy átlagos árva kislány, hanem matekzseni, akit a triádok arra kényszerítenek, hogy nekik dolgozzon. A lány egy felbecsülhetetlen értékű kódszámot őriz az emlékezetében, amelyért a triádok, az orosz maffia és a New York-i rendőrség korrupt tagjai akár gyilkolni is képesek. Amikor Luke ráébred, hogy ő az egyetlen, akire Mei számíthat, hadjáratot indít a város alvilága ellen, hogy megmentse az ártatlan lány életét.

COPPERFIELD DÁVID (1999)



Copperfield Dávid kora gyermekévei áldott békességben és boldogságban telnek. Bár édesapja nem érhette meg fia születését, szép és szerető édesanyja, Clara, no meg Peggotty, a hűséges és odaadó szolgáló melegséggel és biztonsággal veszik körül. Mindennek egy csapásra vége szakad, amikor édesanyja feleségül megy a nagytudású, de keményszívű Edward Murdstone-hoz. Anyja korai halála után mostohaapja Londonba küldi a fiút, hogy ott önálló életet kezdjen és munkával keresse meg a kenyerét. Jósorsa összehozza a kalandos életű, ámde vajszívű Mr. Micawber-val és annak szerető feleségével. Csakhogy Mr. Micawber az adósok börtönébe kerül. A magára maradt Dávid nénjének, Betsey Trotwoodnak a házába menekül. Nénikéje jóvoltából megnyílik előtte a világ. Élete ismét új fordulatot vesz.

MULAN (2009)



Az északi Wei-korszakban volt egy Mulan nevű kislány, aki egyedül élt az apjával. Hua Hu hatására Mulan titokban harcművészetet és katonai stratégiát tanult. Felnőve a fiatal lányból edzett, jól képzett harcos lett. Mulan tizennyolc éves, amikor a Rouran vezette nomádok megtámadják a Wei-házat. Csak akkor képesek ellenállni, ha minden családból elviszik a férfiakat katonának. Mulan képtelen elviselni a gondolatot, hogy az apja háborúba menjen, ezért leitatja az öreget, és helyette ő csatlakozik a sereghez. Vitézségére hamar felfigyel Wen Tai, a zászlóalj helyettes parancsnoka. Egyik nap Mulan éppen fürdik, amikor felbukkan Wen Tai.

TED (2012)



Bizonyára mindenki ismeri, vagy legalább is hallott a Family Guy-ról, nos Seth MacFairlane elkészítette első filmét, Az élő színészeket és az animációt ötvöző vígjáték John-ról szól, aki felnőtt férfiként is szeretett játékmacijával foglalatoskodik. Ez annak tudható be, hogy gyermekként azt kívánta, bár csak életre kelne...

REGENESIS



A jövő itt van. Bioterrorizmus. Lombikbébik. Genetikailag módosított élelmiszerek. Az emberiség istent játszik, azt hiszi mindenre képes, mindent megtehet. A kérdés csak az, minek nevezzük ezt: haladásnak vagy őrültségnek? A NorBac nevű szervezet a biotechnikában rejlő óriási lehetőségek kiaknázására alakult. Ennek révén olyan hatalomra tesz szert, amellyel ráhatással van a kormányokra, a különféle multicégekre, a terrorizmusra. Ám mi történik akkor, ha az ellenőrzés kicsúszik a kezünkből, az általuk beindított programok életre kelnek?

HEARTLAND



"Akár lóról, akár egy emberről legyen is szó: nem lehet rákényszeríteni semmire."
Amynek Heartland az otthona, amióta az eszét tudja: kiskorától figyeli, ahogyan édesanyja a lovakkal törődik. A lány örökölte anyja természet adta tehetségét, ért a lovak nyelvén. Amikor egy tragikus baleset mindent megváltoztat, Amynek hinnie kell a csodákban, ahogyan édesanyjától tanulta.

ŰRLÉNYVADÁSZOK



A sorozat Torchwood a katonaságon és rendőrségen kívüli, azok felett álló szervezet ügyeit mutatja be. A cselekményszál sokszor kötődik a Cardiffon áthúzódó téridő repedéshez. A szervezet a repedésen át véletlenül érkező földönkívüli tárgyakkal, az ezekhez kapcsolódó bűnügyekkel, az idekerült lényekkel foglalkozik. Bár a földönkívüli technológiákat, különféle szerkezeteket a saját céljaikra felhasználják, gondosan elzárják a nyilvánosság elől. A repedés egyébként már kétszer is szerepet kapott a 2005-ös Doctor Who évadban. Az egyes epizódok stílusa eltérő: hol kifejezetten sci-fi, hol eléggé véres horror, hol érzelmes és lágy vagy éppen erotikus.

SENTINEL - AZ ŐRSZEM




Marcus Watson Cascade városának szegénynegyedében él. Egy napon, amikor az utcán sétálgat, arra lesz figyelmes, hogy Burt Unger, a helyi keményfiú az autójában ülve távcsővel a közeli autópályát figyeli. Azután felgyorsulnak az események. Az autópályáról lehajtó pénzszállító autót hatalmas robbanás rázza meg, s több ezer száz dolláros bankjegyet röpít a levegőben. A környéken, a dolláreső miatt kialakuló zűrzavarban mind Unger mind pedig Watson - az egyetlen szemtanú - kereket old. A helyszínre érkező Ellison és Sandburg már csak hűlt helyüket találják. S miközben a két rendőr a szemtanú Watson-t próbálja meg megtalálni arra is rá kell jöjjenek vajon mi okozta a robbanást. S ez a látszólag könnyű feladat egyre nehezebbé és komplikáltabbá válik.

THE NEW NORMAL




Egykamerás szitkom. 2012 sok új családmodellje közül az egyiket firtatja a sorozat. A két főszereplő srác egy Beverly Hills-i párt alkotnak, akik gyereket szeretnének. A karrier és a szerelem már sínen van, ide csak egy pótanya kell, aki kihordja nekik a bébit. Így kerül a képbe Goldie, akinek már van gyereke és egy maradi gondolkodású nagymamája. A fiatal anyát fogadják fel, hogy őket is áldja meg egy kicsivel, és mivel a lány szeretne Los Angelesben élni, megmenekülni a semmibe tartó életéből, így elvállalja.

2012. 09. 21.

SAVANNAH



Három elválaszthatatlan barátnő, akiknek a sorsa merőben különbözik egymástól. Reese egy elkényeztetett gazdag lány, aki mindig mindent megkapott az élettől, ki sem kellett nyújtania a kezét. Paytonnak mindig mindenért keményen meg kellett küzdenie, még a legapróbb dolgokért is. Lane , a kettő között egy átlagos életet kapott, sem túl könnű, sem túl nehéz.....

BUFFY, A VÁMPÍROK RÉME



Buffy Summers egy átlagos, 18 éves lány; leginkább a fiúk érdeklik, az iskola azonban annyira nem. Élete fordulatot vesz, amikor egy különös alak azzal áll elé, hogy ő nem egy mindennapi lány, hanem kiválasztott. A világon egyedül ő rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy vámpírokat semmisítsen meg.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARCHÍVUM

TAGOK