Keresés ebben a blogban

2012. 11. 17.

ALKONYAT - HAJNALHASADÁS 2. (2012)



Bella (Kristen Stewart) miután életet adott lányának, Rensmee-nek, megerősödve és új képességek birtokában, vámpírként tér magához. Végre beteljesedett amire mindig is vágyott: vámpírként élheti életét Edward oldalán. A boldogságukat azonban hamarosan megzavarja a Volturik tanácsa, akik azt állítják, a Cullenek vétettek a vámpírtörvények ellen. Úgy vélik, hogy Bella és Edward (Robert Pattinson) gyermeke halhatatlan, természetfeletti képességeit születése után kapta, ezért a gyermeknek meg kell halnia.
A Volturik csak a kínálkozó alaklomra vártak, hogy örökre leszámolhassanak a Cullenekkel. Edward Jacobbal (Taylor Lautner) az oldalán szövetségeseket gyűjt, hogy együtt küzdjenek meg a Volturikkal a mindent eldöntő, utolsó nagy csatában, ahol már nem csak családja, hanem a vámpírok és a vérfarkasok sorsa a tét.

DEADFALL (2012)



A két testvér, Addison (Bana) és Liza (Wilde) egy casino rablás miatt szökés közben autóbalesetet szenvednek, melyben a sofőrjük egy állami rendőr meghal. Későbbiekben elválnak útjaik, miközben kanada határa közelében hóvihar közeleg. Míg Addison keresztülvág a vidéken, jó nagy zűrzavart hagyva maga után, addig Lizát felveszi az ex-bokszoló Jay (Hunnam), aki útban van hazafelé a szüleihez hálaadásra, June-hoz (Sissy Spacek) és a hajdanvolt seriff Chet-hez (Kris Kristofferson). A testvérek újbóli találkozása láncreakcióként hat a további eseményekre, amelyek komolyan próbára teszik a családi kötelékeket... 

FÉKEZHETETLEN (2012)


A nagy gazdasági világválság idején járunk. A Bondurant-fivérek, Forrest (Tom Hardy), Jack (Shia LaBeouf) és Howard (Jason Clarke) igazi legendának számítanak a Virginia állambeli Franklin megyében, hiszen a szesztilalom idején jól meno csempészüzletet tudhatnak magukénak. A jólét azonban veszélybe kerül, amikor feltunik a színen Charles Rakes különleges ügynök (Guy Pearce), a törvény új ura, aki azonban korruptabb mindenkinél, és részesedést követel magának a fivérek üzletébol. Ők azonban nem hajtanak fejet senki előtt, így felveszik a harcot Rakes ellen.

FÉKTELEN BALFÉKEK (2005)



Ralph Kramden, egy New York-i buszsofőr nem csak nagy testet, hanem nagy terveket is dédelget: biztos abban, hogy egy szép napon valamelyik nagy ötletével sikerül kitörnie az ismeretlenségből és gazdag lesz! A gyakorlat azonban mindeddig nem igazolta Ralph optimizmusát, félkész, vagy inkább sületlen ötletei rendre elbuktak szerető, és férje kudarcsorozatától szenvedő felesége legnagyobb bánatára. A buszsofőr zseniális terveinek általában csak egyetlen feltétlen támogatója akad: legjobb barátja, egyben szomszédja, Ed Norton, aki - csatornamunkás lévén - szintén egy jobb életről ábrándozik. A két kalandvágyó férfi felesége Alice és Trixie ugyancsak együtt főztek ki valamit, bár az ő tervük jóval földhözragadtabb: szeretnének a zsúfolt belvárosból elköltözni egy kedves kis külvárosi ikerházba, és az előleget már össze is kuporgatták. Csakhogy nem számoltak a férjek legújabb zseniális tervével! A fiúk ugyanis egy kóbor korcsot akarnak kiképezni versenykutyának, hogy a New Jersey-i kutyafutamokon majd egyszer nagyot kaszáljanak az eben. Egy ilyen kiképzés azonban nem olcsó, így szükség lesz a lakásra szánt pénzre is!

SZELLEMDOKTOR (2011)



A sorozat középpontjában egy tehetséges idegsebész Michael Holt áll. Egy jól működő magánklinikát vezet, ahol csakis gazdag vagy híres pácienseket fogad. Hősünk magabiztos, vérprofi, és hasonló hozzáállást követel meg mindenkitől, modora nyers, barátja alig van, még a régi bútordarab titkárnője sem kap sok kedvességet tőle – és persze elvált már jó ideje. És itt jön a képbe a konfliktus: egyszercsak összefut rég látott feleségével, akiről kiderül, hogy a városba költözött és egy szegények számára fenntartott klinikát vezet – két orvos, de két teljesen különböző jellegű praxissal Itt jön a csavar: kiderül, hogy a feleség halott, csak visszatért, és persze csak a főhős látja. Innentől kezdve idegsebészünk kissé megzavarodik, ex-nejének szelleme próbálja terelgetni morális útmutatásaival, miszerint ne csak a pénzes betegekkel törődjön, a szegények is megérdemelnek ugyanannyi esélyt.

2012. 11. 16.

NÉGY SZINGLI, EGY ESET (2011)




Mindig jó ismerős arcokat látni egy sorozatban, bár olykor, ha mindenki ismerős nem egyszerű elvonatkoztatni korábbi szerepeiktől. Itt van Jim meg Elliot meg Sock és Judy Greer is, de most mindegyiknek újabb nevét tanulhatjuk meg a Mad Love-ban, ami végre nem annyira párkapcsolati szitkom, mint mostanság minden, mert csak egy pár van benne, s mindkettőnek egy-egy barátja, plusz egy ötödik fő karakter. Most már csak azt kellene eldöntenem, hogy ideírjam-e azt, hogy a Mad Love a How I Met Your Mother-rajongókra van kalibrálva stílusában.

AMERICAN HORROR STORY (2011)



Az FX sorozatában létezik egy ház, ami önálló életet él. Nem mai darab, hanem a 20-as években építették, de múltja már több család életét tette tönkre. Megismerjük a Harmon családot, hátterüket és megtudjuk, miért hagyják a hátuk mögött a múltjukat. Új házba költöznek és megpróbálnak új életet kezdeni. Itt szólnak majd közbe a ház és a különös szomszédok, sőt az új tulajok kapnak egy önkéntes takarítónőt is, akiről később kiderül, a ház egy örök darabja. A mai sorozatok választéka között ez a legfantáziadúsabb és legelképesztőbb produkció, ami csak létezik. Már rég született ennyire betegesen elmebeteg rémtörténet, tele fura, gyomorforgató karakterrel és látvánnyal. Már a kezdés sem egyszerű, egy lepukkant, hatalmas ház ápolatlan kertjében álldogál egy dawn-kóros kislány, s két ikerfiú közeledik a házhoz baseball ütővel a kezében. A lánygyermek figyelmezteti őket: „Meghaltok odabent!” A két rosszcsont természetesen adja a keményet, és bemennek törni-zúzni. Azonban a pincében történik velük valami különös dolog és a két fiút soha többé nem látja senki sem.... 

MAXIMUM CONVICTION (2012)



Amikor a visszavonult kommandós, Tom Steele (Steven Seagal) és partnere Manning (Seteve Austin) megbízást kapnak, egy régi börtön újranyitásának biztosítására, két titokzatos női fegyenc érkezésének lesznek tanúi. Nem sokkal később a börtönt elit zsoldosok támadják meg, akik az új jövevényeket keresik. Amikor fény derül a nők kilétére, Steele ráébred, hogy sokkal komolyabb dologba csöppentek, mint ahogy eleinte gondolta… 

UNDERWORLD : AZ ÉBREDÉS (2012)



Selene (Kate Beckinsale), a vámpírok egyik legjobb harcosa 12 évnyi raboskodás után megszökik az emberek fogságából. Az általa ismert világ teljesen megváltozott: az emberek tudomást szereztek a vámpírok és a vérfarkasok létezéséről, és kíméletlen háborúba kezdtek ellenük. Selene meg akarja találni Nissát, a félig vámpír, félig vérfarkas lányát. Híre kel, hogy a BioCom kísérleti alanynak használja őt, mert a segítségével akarja megalkotni azt a felsőbbrendű fajt, melynek tagjai örökre leszámolhatnak a vámpírokkal. A föld alatti örök sötétben újabb háború készül: ebben már az emberek is részt vesznek - céljuk a totális pusztítás....

UNDERWORLD : A VÉRFARKASOK LÁZADÁSA (2009)



A vámpírok és a farkasemberek egyaránt az éjszaka teremtményei. Évszázadokkal korábban a farkasemberek a sötét világ arisztokratáinak szolgálatában álltak. Ám a szörnyetegek az öntudatos Lucian vezetésével letépik rabláncukat és szembeszállnak egykori uraikkal. Az összecsapást az robbantja ki, hogy Viktor, a gonosz vámpírkirály lánya, a gyönyörű Sonja beleszeret Lucianba. Az apa persze rossz szemmel nézi mindezt. Kegyetlen és véres háború veszi kezdetét. A harcmező mindkét oldalán vérszomjas fenevadak sorakoznak, hogy megvívják mindent eldöntő csatájukat.

UNDERWORLD : EVOLÚCIÓ (2006)



Selene (Kate Beckinsale), az üldözött vámpír fel akarja kutatni Marcust (Tony Curran), a vámpírok királyát, hogy alkut kössön vele az életéért cserébe. Michael (Scott Speedman), a hibrid csatlakozni akar Selene-hez a keresésben, de képtelen az énje egyik felében dühöngő farkasemberben bízni és Selene visszautasítja az ajánlatot. Szerelmük azonban erősebbnek bizonyul a genetikánál, amikor Marcus rajtaüt Selene-en, hogy megsemmisítse a vámpír-lányt. Selene felfedezi, hogy a saját családja árulta el őt és elhatározza, hogy bosszút áll.

UNDERWORLD (2003)



Évszázadok hosszú során át két faj fejlődött ki, valahol az emberi kultúra mélységeiben rejtőzködve - az arisztokratikus, kifinomult Vámpírok és a brutális, vadállatias Lycanok (farkasemberek). Az emberek számára a létezésük csupán egy mítosz suttogása. De egymás számára egy életen át halálos riválisok ők, akik titkos háborúra esküdtek fel egymás ellen, háborúra mindaddig, míg végül csak az egyik faj marad majd életben. A folyamatosan zajló küzdelem közben egy Vámpír harcos, Selene (Kate Beckinsale) egy Lycan összeesküvés nyomára bukkan: egy embert, egy fiatal, az egész háborúról mit sem sejtő "földi" orvost akarnak túszul ejteni. A harcos vámpírlány mindenhová követi Michaelt (Scott Speedman), s közben azon kapja magát, hogy eddig soha nem tapasztalt kötődést érez a férfi iránt. Ahogy Selene minden követ megmozgat, hogy megmentse Michaelt és felderítse a férfit fenyegető Lycan összeesküvést, a vámpírlány olyan titok nyomára bukkan, amelynek félelmetes következményei vannak mindkét törzs számára.

2012. 11. 15.

ÜGYFÉLLISTA (2010)



Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz anyagi körülmények között él a férjével, aki egy baleset miatt parkolópályára került. A család feje felett összecsapnak a hullámok, el akarják árvereztetni a házukat. A háromgyermekes asszony ezért munkát keres, hogy biztosítani tudja a családja megélhetését. Végül egy masszázsszalonban helyezkedik el. Hamarosan rájön, hogy az ügyfelei elvárása nem merül ki egy kellemes masszázsban. Samantha titokban prostituált lesz, hogy pénzt keressen.

GRUPO 7 (2012)



Mario a filmben Ángel-t alakítja. Egy nehéz feladatot kell teljesítenie: tisztítsa ki a városból a legveszélyesebb kábítószer-kereskedelmi hálózatokat, és vessen véget az agresszív banda háborúknak melyek az utcán folynak. Ángel (Mario Casas), egy fiatal tiszt törekvő detektív, és Rafael (Antonio de la Torre), egy erőszakos, arrogáns, mégis hatékony zsaru.

2012. 11. 13.

THE PLAYBOY CLUB (2011)



Nem kell senkinek sem bemutatnom 1960-as években alapított Playboy Clubot Chicagóban. Itt  a fantázia ütközik meg valósággal. De azok számára, akiknek birtokukban van egy értékes kulcs, a klub egy átmeneti búvóhelyet jelenthet. Maureen is ide menekül, egy szexi, szép, igazi Bunny. Megismerkedik Nick Daltonnal, egy sármos ügyvéddel, aki véletlenül megöli a maffia egyik tagját...

2012. 11. 12.

SKYFALL (2012)



Bond lojalitása M-hez erősen próbára lesz téve, amikor a nő múltjából valamilyen sötét erő üldözi. Az MI6-ot támadás éri, Bondnak életbevágó megtalálni és semlegesíteni a fenygetést, bármi áron.

2012. 11. 09.

A SZAHARA TITKA (1998)



Desmond Jordan, az amerikai régész útra kel, hogy megkeresse a Szaharában a mondabeli Beszélő-Hegyet. Az ottani mesék alapján a hegy egy régi titkot rejt magában, amit a nemcsak veszélyesen bátor, hanem veszélyesen szép királynő, Anthea őriz. Bárki, aki megpróbálja felfedni a titkot, a halál fia. Mindez azonban Jordan-t nem tántorítja el; otthonát és fiát is hátrahagyva, mindössze egy sólyom kíséretében, nekivág a sivatagnak. Azonban nem csak ő az egyetlen, aki a Hegy titkát kutatja...

2012. 11. 08.

666 PARK AVENUE (2012)



Ha lehetne egy kívánságod, milenne az? És mit vállalnál azért, hogy beteljesüljön? A Park Avenue 666-ban valamennyi álmod és égető vágyad beteljesedik: gazdagság, hatalom, szex, szerelem, még a bosszú gyönyöre is. De jól vigyázz, mit kívánsz, mert az ár nagyon magas lehet... akár a lelked is....


VÉRFARKAS : A SZÖRNY KÖZTÜNK JÁR (2012)



Míg a helyi doktor (Stephen Rea) segédjeként tanulmányait folytatja, Daniel (Guy Wilson) szembesül a vérfarkas támadás szörnyű következményeivel. Látva, hogy a szörny hírére fejvadászok, sarlatánok vagy egyszerűen borzongást kereső emberke tömege érkezik a városba, Daniel maga is arról kezd álmodozni, hogy elpusztítja a szörnyeteget. Így aztán, amikor egy titokzatos idegen (Ed Quinn) és tapasztalt vérfarkasvadászokból álló csapata (Stephen Bauer, Adam Croasdell) felbukkan a színen, azonnal felajánlja nekik a szolgálatait. Hamar kiderül azonban, hogy a lény erősebb, okosabb, és jóval veszélyesebb minden eddigi vérfarkasnál, amivel a csapat eddig találkozott, a városban pedig egyre nagyobb hisztéria bontakozik ki, ahogy a megtámadott emberek teliholdkor maguk is átváltoznak. Mindeközben Daniel gyanítani kezdi, hogy a szörnyeteg valószínűleg közelebb van hozzá, mint ahogy gondolta....

IN TREATMENT (2008)



Az In Treatment egy amerikai HBO drámasorozat Rodrigo Garcia rendezésében, amelyik egy 50-es pszichológusról, Dr. Paul Westonról és a kezeléseiről szól. Egy idő után megkérdőjelezi a képességét és az alkalmasságát, és segítségért fordul a saját korábbi pszichológusához, akit már 10 éve nem látott. Ezután láthatjuk az ő kezeléseit a saját pácienseivel, valamint azokat is, amelyekben ő válik pácienssé. 

A NAGYLÁBÚ (2012)



A 70-es évek popkultúrájának meghatározó alakjai, Danny Bonaduce és Barry Williams szállnak szembe egymással a legendás hegyi lény utáni vadászatban.

KAMASZOK KALAMAJKÁI KRÉTÁN (2011)



Will, Simon, Jay és Neil, a négy szociális problémákkal küszködő nagykamasz most fejezte be a középiskolát. El is döntik gyorsan, hogy egyszer és mindenkorra végeztek a tanulással. Elhatározzák, hogy kipihenik magukat. Az első ?felnőtt? vakációjukra készülnek, a csodás görög szigetre, Krétára, ahol sem szülők, sem tanárok nem keserítik meg az életüket. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy nincs pénzük a csajozásra. A négy fiú azonban gyorsan túlteszi magát ezen az apróságon. Megjátsszák a menő csávót, hátha a csajok elájulnak tőle.

KILENC (2009)



A világhírű filmrendező, Guido Contini (Daniel Day-Lewis) élete válságba jut szakmai és magánéleti problémái súlya alatt. Egyensúlyt kell teremtenie az életében részt vevő fontos nők: felesége (Marion Cotillard), szeretője (Penélope Cruz), múzsája (Nicole Kidman), jelmeztervező bizalmasa (Judi Dench), egy amerikai divatújságíró (Kate Hudson), ifjúkori szexbálványa (Fergie) és anyja (Sophia Loren) között.

LAZACFOGÁS JEMENBEN (2011)



A boldogtalan Fred Jones (Ewan McGregor), a halászat-specialista egy nap különleges, vagy talán inkább nevetséges projekt vezetésére kap felkérést, Jemenben száraz, kiapadt folyómedreiben kell meghonosítania a lazachalászatot. Az ötlet mögött egy jemeni sejk (Amr Waked) áll, aki egyben egy skóciai sportbirodalom tulajdonosa. A sejk abban hisz, hogy ha a pecázást meghonosítja saját országában is, akkor elősegíti a békét és a spirituális felemelkedés a gyilkos indulatok uralta országban. A filmből választ kaphatunk arra a kínzó kérdésre is, hogyan függ össze a műlegyes horgászat komoly politikai lépésekkel, láthatunk nem várt hősiességet és későn érő szerelmet, valamint talán bebizonyosodik, hogy a lehetetlen is lehetséges.

ELLENÁLLÓK (2008)



1941-et írunk, a kelet-európai zsidók tömegeit hurcolják el és mészárolják le a náci betolakodók. Miután sikerrel megmenekülnek a biztos halálból, három fivér (Daniel Craig, Liev Schreiber és Jamie Bell) abban a sűrű erdőben keres menedéket, melyet gyerekkoruk óta úgy ismernek, mint a tenyerüket. Hamarosan elkeseredett harc veszi kezdetét, mely kezdetben pusztán a túlélésről szól, ám ahogy egyre többen és többen csatlakoznak hozzájuk rejtekhelyükön, a fivérek rádöbbennek, hogy ezrek életének megmentésével elhunyt szeretteikért állnak bosszút. Az Ellenállók rendkívüli történetet a családról, a becsületről, a kitartásról és a megváltásról, melyet remek színészi alakítások és Edward Zwick (Véres gyémánt, Az utolsó szamuráj) kiváló rendezése erősít.

AZ EMBER TRAGÉDIÁJA (2011)



Az ember tragédiája forgatókönyve 1983-ban született. A gyártás 1988-ban kezdődött, és hosszú hányattatások után csupán nemrégiben ért véget. A film érdekessége, hogy Jankovics mind a 15 színt más-más stílusban készítette el. Az egyes színekből már kaphattunk ízelítőt az elmúlt évek során a különböző fesztiválokon és a Duna Televízióban, azonban a teljes, közel 160 perces mű most először kerül a közönség elé.

2012. 11. 06.

22-ES KÖRZET - NYC 22 (2012)



Hat fiatal, pályakezdő rendőr munkanapjaiban vehetünk részt a történet menetében. Rendőr akadémia elvégzése után feletteseik a hat zöldfülűt rögtön az utcára küldik, ahol egyhamar szembesülhetnek a New York-i utcák bűnös életével.

KERTVÁROSI KOMMANDÓ (2012)



Négy átlagos, alig dilis kertvárosi polgár (Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill, Richard Ayoade) csupa egyszerű örömre vágyik: nyugalomra, nőkre és egy sörre távol a családtól. Így aztán polgárőrséget alakítanak, melynek tagjai - kötelességtudó vezetőjüket kivéve - esti járőrútjaikat kizárólag ürügyül használnák arra, hogy együtt szökhessenek el az otthoni kötelezettségek elől. Komoly bajra, igazi bűnre, súlyos problémákra nem számítanak: az ő környékükön ritka is az ilyesmi. És természetesen semmi sem úgy alakul, ahogy tervezték. A csapat már első járőrútján olyasmibe ütközik - szó szerint -, amilyet még a tévében sem látott. Őrült kaland veszi kezdetét, melynek során a világ legalkalmatlanabb figurái egy náluk sokkal hatalmasabb erővel szállnak szembe. És a legnagyobb meglepetésükre nem is teljesen esélytelenek.

TEREMTÉS (2009)


Charles Darwin munkásságához a családi háttér nyújtott biztos alapokat. Már a Geológiai, a Zoológiai és a Királyi Társaság tagja volt, amikor feleségül vette unokatestvérét, Emma Wedgwoodot, akitől több gyermeke született. Darwin könyvet akart írni FitzRoy kapitánnyal közösen a tudományos útjairól, de végül csak az ő része jelent meg. Már élete főművén, A fajok eredetén dolgozik, amikor 1851-ben meghal Anne, a legkedvesebb kislánya. Darwin összeroppan, sokat betegeskedik, miközben arra készül, hogy megcáfolja az egyháznak a világ keletkezéséről alkotott nézetét.

DUMAS (2010)



Mindenki tudja, hogy Alexandre Dumas 'A három testőr' világhírű szerzője, de hányan tudják, hogy a mestermű társ-írója egy bizonyos Auguste Maquet? Nem sokan, mivel neve soha nem szerepelt a könyvborítókon. Tűz és víz, extrém különcség és csöndes szorgalom ellentéte a két ember, mégis elszakíthatatlan barátság és alkotó közösség jellemzi kapcsolatukat. Mindaddig, amíg fel nem tűnik a színen Charlotte Desrives, a gyönyörű fiatal lány, aki börtönben sínylődő apja kiszabadítása érdekében elbűvöli az általa Dumasnak vélt Maquet-et. Ő megpróbál ellenállni a kísértésnek, de a lány annyira csodálja "őt" és elképesztően vonzó. Ez a kavarodás az alkotópáros munkájára is kiható konfliktust eredményez.

RUMNAPLÓ (2011)



A Hunter S. Thompson azonos című regénye alapján készült film főszereplője Paul Kemp egy meghasonlott, alkoholista újságíró. Aki egy kocsmában iszogatva rádöbben, hogy problémái nagy részét a túlontúl zajos és ideges New York városa okozza, ezért úgy dönt elutazik Puerto Rico-ra és egy helyi lapnak fog írni. A szigeten a rum olcsóbb a víznél és Paul hamarosan teljesen beilleszkedik a rum-áztatta őslakosok közé, valamint belehabarodik a bombázóba Chenault-ba aki pechjére már jegyben jár egy kétes üzelmeket folytató üzletemberrel, Sanderson-nal. Amikor Sanderson megbízza őt, hogy írjon róla, Kemp döntés elé kerül: vagy meghajlik előtte és tisztára mossa a korrupt üzletember nevét vagy kiteregeti a szennyest.

2012. 11. 05.

HALÁLI TESTCSERE (2009)



Deb a "szőke nő" tipikus megtestesítője. Nem érdekli semmi a saját külsején kívül, él-hal a pletykákért és a tökéletes pasival jár. Jane ennek a teljes ellentéte, kövér és slampos, viszont kivételesen tehetséges ügyvédként dolgozik. Egy nap azonban mindkettejüket baleset éri. Deb a mennyország bejáratánál egy angyallal találkozik, akinek eltereli a figyelmét, s ezt kihasználva visszajut a Földre. Csak nem abba a testbe, amelyben eddig élt, hanem Jane-ébe. A szőke lány lelke így egy rendkívül okos nő testében, hatalmas kavarodást okoz...

HAPPY ENDINGS - FUSS EL VÉLE (2011)



 Egy baráti társaság kalandjait követjük végig, a téma a csajozás/pasizás illetve a többiek elviselése - egy kis csavarral. Az van ugyanis, hogy Alex (Elisha Cuthbert) otthagyja Dave-et (Zachary Knighton) az oltár előtt, és ezzel együtt a baráti társaság is dilemmába kerül, mert kihez húzzunk ugye, jöhetnek a kínos helyzetek, amikor igazat kell adni az egyik vagy másik félnek és így tovább. A társulat alapvetően vicces arcokból áll: Casey Williams (Saturday Night Live) a szingli havernő, aki nagyon szeretne már párra lelni, Damon Wayans Jr. és Eliza Coupe egy pár, amiben a csaj viseli a nadrágot, Adam Pally pedig a meleg haver. A felállás tehát nem túl formabontó, a helyszínek és vicces szituációk sem ötletességükkel nyűgözik le az embert, de a poénok, és különösen az, ahogy azok a poénok lecsapódnak, na az valami félelmetesen jó ebben a sitcomban. Ehhez csak annyi kellett, hogy a néha kicsit sok Wayans mellé (ezek szerint ez családi vonás) nagyon vicces színészeket szedtek össze, akik nemcsak magukban, hanem párban is iszonyú viccesek és láthatóan élvezik a melót....

ÉLETÜNK LAPJAI (2006)



Emberi történetek szerelemről, szenvedélyről, veszteségről és örömről. Az egyik ilyen történet főszereplője a fiatal Nanda, aki a gondoskodó és elhivatott Alex és a szigorú, a családot anyagilag támogató Marta gyermeke. A művészetek iránti elhivatottságból Nanda Amszterdamba megy tanulni. Noha Nanda lelkesedése a tanulmányai iránt töretlen, újra kell gondolnia az életét, amikor rájön, hogy terhes. Mikor kiderül, hogy barátja, Léo nem áll mellette, úgy dönt, hazatér családjához, ám egy balesetben életét veszti.Az orvosának, Helenának sikerül megmentenie az újszülött ikrek, Francisco és Clara életét, de kiderül, hogy Clara down-szindrómás. Nanda édesanyja, Marta magához veszi Franciscót, de lemond Claráról, és adoptálásra ajánla, miközben a családnak azt mondja, hogy meghalt. Helena erősen kötődik Clarához és Marta tudta nélkül örökbefogadja a kislányt. Évekkel később az ikrek apja Léo, aki időközben sikeres üzletemberré vált felbukkan és megpróbál profitálni az ikrek felügyeleti jogának megszerzéséből. Marta Léo mellé áll, abban a reményben, hogy szert tehet némi pénzre. Azonban Helena és Alex mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekek náluk maradhassanak.
A sorozatban feltűnik a még mindig gyönyörű brazil színésznő Sonia Braga is, akit a nézők többek között a Szex és New York sorozat epizódjaiból és a Angyali szemek című filmből ismerhetnek.

BAD COUPLE (2007)



Kim Dang Ja túl a harmadik x-en egy neves női magazin főszerkesztője. Igazi szingli, aki szerint a férfi és női kapcsolat csak egyféleképpen végződhet, hogy a férfi elhagyja a nőt. Ezért eddigi élete folyamán elkerülte azokat a kapcsolatokat, amik házassággal végződhettek volna. Azonban elérkezik a pillanat, amikor rájön, hogy gyereket szeretne. ’Gyerek igen, házasság nem’ hangzik a szlogen és a megvalósítás érdekében nem kímél sem pénzt sem időt. Gondos választással kiszemeli a legkedvezőbb génekkel rendelkező botanikus professzort, Choi Gi Chant. Azt azonban nem tudja, hogy a professzor, aki egy előkelő koreai család sarja, konzervatív nézeteket vall a házassággal kapcsolatban és a női bájak hidegen hagyják. Professzorunk azonban nem is sejti, hogy ha egy nő el akar érni valamit, akkor előbb szabadul, ha hagyja magát…

2012. 11. 04.

AZ EMLÉKMÁS (2012)



A megvásárolható álommal végre elérhetővé válik a régi vágy: a világ olyan, amilyennek akarjuk. Csak ki kell fizetni. Isten hozott a Rekallnál, annál a cégnél, amely az álmokat emlékekké változtatja! Douglas Quaid (Colin Farrell) egyszerű gyári munkás - bár szereti gyönyörű feleségét (Kate Beckinsale), mégis valami többre vágyik a nyomasztó hétköznapoknál. Jelentkezik egy ígéretesnek tűnő vakációra: kéri, lássák el egy szuperkém emlékeivel. De a rutinműveletbe szörnyű hiba csúszik, és Quaidnek menekülnie kell, nyomában a rendőrséggel, melyet Cohaagen kancellár (Bryan Cranston) irányít. Quaid egy szabadságharcossal (Jessica Biel) szövetkezik, hogy megkeressék a földalatti ellenállás vezérét (Bill Nighy), kinek segítségével megfékezhetik Cohaagen ámokfutását. A képzelet és valóság határai összemosódnak, Quaid sorsa egy hajszálon múlik, miközben fokozatosan rájön, ki is ő valójában, és milyen végzet vár rá.

DREAMGIRLS (2006)



A Dreamgirls egy nõi énektrió, a The Dreamettes sorsát követi nyomon a hatvanas évek elejétõl a hetvenes évek közepéig. Egy tehetségkutató versenyen fedezi fel õket Curtis Taylor, az ambiciózus menedzser és felajánlja nekik életük nagy dobását: vokalisták lehetnek a híres énekes, James "Villám" Early mögött. Curtis elkezdi kialakítani a lányok imidzsét és hangzását, majd végül lehetõséget ad nekik, hogy külön is megméressék magukat, mint a The Dreams trió.A rivaldafény azonban lassacskán a gyönyörû Deenára összpontosul, mígnem a kevésbé vonzó Effie végleg kiszorul a csapatból. Noha a Dreams végül befut, a lányoknak hamarosan rá kell ébredniük, hogy a hírnév és a gazdagság ára talán jóval magasabb, mint hitték.

TARTÓZKODÓ ÉRZELEM (2007)



Nyolc éve már, hogy Anne Elliot környezetének nyomására elhagyta võlegényét, amikor Frederick Wentworth újra felbukkan az életében. Hamarosan hirtelen elkapott szempillantások, zavarbaejtõ, feszült, várakozással teli pillanatok szemtanúi lehetünk. Vajon felgyúlhat-e még a régi érzelem? Képes lesz-e a már 29 éves Anne ismét magához vonzani a valaha egy hibás döntéssel eltaszított férfit? S hogyan érez az összetört szívû férfi, aki nemcsak ugyanolyan jóképû, mint annak idején, hanem immár kellõ vagyonnal is rendelkezik, s akit a környék bájos fiatal lányai egytõl egyig meg akarnak hódítani. Jane Austen Meggyõzõ érvek címen is megjelent regényének filmváltozatában a modern lélekrajz eszközeivel remekül ábrázolja az érzelmek hullámzását remény és kétségbeesés közt.

NATURAL CITY (2003)



2080. Az utolsó nagy világháború után már csak néhány hatalmas nagyváros maradt. Az emberek mindennapi életét androidok teszik könnyebbé. Az érzelmekre is képes robotok mindenhol ott vannak, a rendőrségtől az éjszakai bárokig. Bár fizikai erejük jelentősen meghaladja az emberekét, mivel csak három évet képesek "élni", úgy tűnik, hogy csak szolgák lehetnek a társadalomban. Néhányan azonban ebbe nem nyugszanak bele, hanem inkább fellázadnak. Az ilyen renegát robotok levadászásával foglalkozó zsaruk, Noma és R azonnal akcióba is lépnek. R-nek azonban van egy titka: szerelmes egy gyönyörű kiborg táncosnőbe, akinek hamarosan lejár az élettartalma. R pedig mindenre képes, hogy megmentse szerelmét. Ezzel viszont nemcsak magát, hanem társait is veszélybe sodorja. A koreai Szárnyas fejvadászként is emlegetett film fantasztikus látványvilágával és jól kidolgozott karaktereivel remek példa arra, hogy a sci-fi műfajban is lehet még maradandót alkotni napjainkban.

FIRE WITH FIRE (2012)



Jeremy Coleman, (Duhamel) egy szolgálaton kívüli lévő tűzoltó tanúja lesz egy üzlettulajdonos és a fia brutális meggyilkolásának, saját maga is épphogy el tud menekülni a helyszínről. Később kényszerítik rá, hogy tanúskodjon a bűnbanda feje ellen, és tanúvédelmi program alá helyezik. Új személyazonossága azonban lelepleződik, és Jeremy úgy dönt, saját maga gondoskodik róla, hogy visszakapja életét és megvédje a szeretteit.

2012. 11. 03.

A KERTÉSZ LÁNYA (2003)



Luisa Fernanda egy intelligens, szimpatikus, s nem utolsó sorban nagyon szép lány, akinek jó a humorérzéke és aki egy gazdag lányoknak fenntartott iskolába jár, amelynek nagynénje az igazgatója. A lányt egy kertgondozó vállalatot üzemeltető, Pedro nevű férfi nevelte fel, aki azonban nem az igazi apja, jóllehet Luisa erről mit sem tud.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARCHÍVUM

TAGOK