Keresés ebben a blogban

2013. 11. 29.

FEHÉR AGYAR 2: A FEHÉR FARKAS MÍTOSZA (1994)


Fehér Agyar, a kutya-farkas keverék kalandjai folytatódnak. Az alaszkai viszontagságok után délebbre költözik, a kézművesiparukról híres haida indiánok földjére. Ebben a furcsa, kalandokkal és veszélyekkel teli világban Fehér Agyar kénytelen az ösztöneire hagyatkozni, hogy segítségére siethessen a büszke, helybeli embereknek. Megmenti gazdáját, Henry Casey-t és ezzel életre kelti a fehér farkas legendáját.

FEHÉR AGYAR (1991)


Jacket, 1898-ban az aranyláz űzi Alaszkába. Itt találkozik Fehér Agyarral. A farkas-kutya keverékkölyköt először békés indiánok nevelik, ám új gazdája, Beauty Smith cseppet sem kesztyűs kézzel bánik vele. A kegyetlen bánásmód hatására a kedves, szelíd állat szinte vérszomjas fenevaddá válik. Egy brutális kutyaviadal után a fiatal Jack Fehér Agyar segítségére siet, s nemcsak megmenti, hanem lassan, lépésről-lépésre, megpróbálja visszaszerezni az állat emberekbe vetett hitét, megnyerni a bizalmát. Smith azonban továbbra is igényt tart Fehér Agyarra.

LILI DRÁGÁM (1970)



Lili Smith Anglia legnépszerűbb énekesnője az első világháború idején, a frontról pihenésre hazatérő angol katonák kedvence. Még a közönségnél is többre értékeli tevékenységét azonban a német titkosszolgálat, amelynek kémkedik. Felettese Von Ruger, Lili nagybátyjának adva ki magát tartózkodik Angliában. Az énekesnő művészetét Franciaországban becsületrenddel ismerik el, ezért Lili Párizsba utazik, hogy átvegye a megtisztelő kitüntetést. Itt találkozik Larrabee őrnaggyal, akiből fontos hadititkot kell kiszednie. Vesztére beleszeret a férfiba.

KÖTELEZŐ TÁNCOK (1992)


Scott Hastings, a táncbajnok élete legsorsdöntőbb lépésére szánja el magát, mikor szülei legnagyobb elképedésére és ellenzése ellenére a táncos-tanuló Frant választja meg új partnerének. Az, hogy választása a "csúnya kiskacsára" esett, a táncosok csillogó világában nem csupán furcsának, de egyenesen árulásnak számít. A páros hamarosan megtapasztalja, hogy a csoda akkor történik meg, amikor a legkevésbé számít rá az ember.

2013. 11. 28.

FARKAS (2013)



A különlegesek közt ő a legkülönlegesebb. A győzhetetlenek között ő a legerősebb. Farkas (Hugh Jackman) vad, magányos, kortalan. Minden sebe azonnal gyógyul, a csontjait adamantiumötvözet teszi törhetetlenné. Ezúttal azonban - hosszú élete során először - mégis sebezhető.
Egy titokzatos férfi kérésére Logan Japánba utazik, ahol egy olyan ajánlatot kap, amelytől egész élete megváltozhat. Ám céljai eléréséhez le kell győznie a félelmetes Ezüst Szamurájt, egy csapat nindzsát és egy veszélyes tudóst is. Erején felül harcol, ám nemcsak a szamurájkardok fenyegetik: saját démonait, kétségeit és félelmét is le kell győznie ahhoz, hogy életben maradjon. Ha viszont győz, erősebb lesz, mint valaha volt.

VÍRUSHÁBORÚ (2012)


Jon ügynök veszélyes elítéltet, egy mérgező anyagokkal kísérletező tudóst kísér egy másik országba, amikor csapatának egyik tagja elárulja őket. Jont fejbe lövik, a tudóst pedig elrabolják. Jon egy kórházban tér magához, ahol az orvos közli vele, hogy csak néhány hete van addig, míg az agyába fúródott golyó teljesen meg nem bénítja. Édesanyjától megtudja, hogy van egy testvére Malajziában, ezért a keresésére indul. A repülőgépen összeismerkedik egy szimpatikus orvossal, aki felajánlja, hogy megpróbál segíteni rajta, Malajziában azonban mindkettőjüket elrabolják. Kiderül, hogy az emberrablók meg akarják fertőzni a világot egy rég kihaltnak hitt betegség vírusával.

IP MAN: A LEGENDA SZÜLETÉSE (2010)



Ip Man, a legendás harcművész fiatal éveit mutatja be a 2010-ben készült film. Bepillanthatunk érzelmi életébe, megtudhatjuk, miként élte át Kína megszállását és hogyan sajátította el a Wing Chun stílust.

IP MAN: A NAGYMESTER (2010)


Az Ip Man élettörténete folytatódik. A mester 1949-ben Kínából az angol fennhatóság alatt álló Hongkongba költözik, és ott próbálja népszerűsíteni a Wing Chun stílust. Ez azonban sokaknak nem tetszik, köztük a Hung Ga stílus helyi mesterének sem.

IP MAN: A BECSÜLET ÚTJÁN (2008)


A Ip Man (Aki arról a leghíresebb, hogy Bruce Lee-t is tanította)a legendás wing chun mester élettörténetének egy részét meséli el az 1930-as éveket, melynek első felében békésen éldegélt a családjával Fuoshan városában, majd a négy éven át tartó, a Japánokkal vívott háború alatti megpróbáltatások következnek. Ezek alapján ketté is oszthatjuk a filmet. A dolog furcsasága azonban az, hogy igazából nem túl sok információt kapunk főhősünkről a békés időszakban sem, ahol talán éppen ez lett volna az elvárható. Helyette csupán egy a városba látogató idegen csúfos bukását kapjuk, mikor azt tervezi hogy mielőtt Dojo-t nyitna, előbb a környék összes nagymesterét elveri, hogy megmutassa, o a legjobb mind közül. Természetesen csupán egy ember marad, akivel nem boldogul. Megismerhetünk ugyan még néhány jó barátot akik némi szerephez is jutnak majd a késobbiekben, ám ők meglehetősen jelentéktelennek hatnak, akikre a néző rövid ideig emlékszik csupán. A háború természetesen földönfutóvá tesz mindenkit a környéken, így a valaha tiszteletre méltó kungfu mesterek egy-egy apró zsák rizsért is hajlandóak kockáztatni az életüket, mikor hallanak róla hogy az egyik japán tiszt nagy rajongója a harcművészeteknek, és élvezettel tanulmányozza a kínai mesterek tanításait. Bár Yip Man kerüli a bajt, egy régi barát halála mégis rákényszeríti, hogy maga is részt vegyen a tornán…
A wing chun az összes kínai harcművészet közül a leghatásosabb tud lenni, ha úgy tanítják, ahogy kell. És nagyon kevés helyen tanítják jól. Másik jellemzője, hogy nehéz látványosan filmre vinni, mivel legfőbb erénye a gyors, apró ütések megfelelő elhelyezése a reális kungfu és a filmes kungfu pedig mérföldekre van egymástól. A producerek megpróbálták a kettő közötti különbséget azzal áthidalni, hogy Sammo Hungot fogadták fel akciókoreográfusnak, aki korábban a Warriors Two-ban (1978) és a Prodigal Son-ban (1982) már képes volt a wing chunt látványosan megjeleníteni.

MENEKÜLÉS (2012)



10 évvel a pestis pusztítása után egy szegény család a jobb élet reményében kel útra. Egy elhagyatott hegyi úton számkivetettek támadnak rájuk, az egyetlen túlélõ a 19 éves Signe. Sorsa lehet, hogy még borzalmasabb, mint megölt családtagjaié: a brutális horda tagjai táborukba cipelik, s Signe itt tényleg ízelítõt kap abból, hogy van rosszabb a halálnál. A lány számára csak a szökés lehet megoldás, ám elõtte szövetségest kell találnia. Végül onnan kap segítséget, ahonnan a legkevésbé sem várná.

PERCY JACKSON: SZÖRNYEK TENGERE (2013)


Az istenek köztünk járnak - és van néhány emberi tulajdonságuk: például az, hogy sokan közülük eltaszítják maguktól törvénytelen gyerekeiket. A félig emberi, félig isteni eredetű kamaszok számára fenntartott különleges kiképzőtáborban azonban sosincs nyugalom. Percy Jackson, Poszeidón fia ismét kénytelen veszélyes és különleges kalandra indulni, ha meg akarja menteni a világot.
Isteni lények és barátai társaságában ezúttal Hermész lázadó fia után nyomoz, aki a bűverejű Aranygyapjút akarja felhasználni az Olümposz leigázásához. A nyomok New Yorkba, majd onnan a tengerre vezetnek. Vad kalandok, csodák és izgalmak várnak a társaságra. Sosem tudják, mikor számíthatnak isteni beavatkozásra, és mikor kell a saját erejükben bízniuk. De egy biztos: a humorukat még a legváratlanabb helyzetben sem veszítik el.

NYITOTT SZÍVVEL (2013)

Mila és Javier őrületen szerelemesek voltak egymásba az elmúlt tíz évben. Mindketten megbecsült sebészek és mindketten rendkívül szenvedélyesek a munkájuk kapcsán. Mindig nagy gondot fordítottak rá, hogy megőrizzék egymás iránti rendkívüli szeretetüket és ellenálltak a kísértésnek, hogy megadják magukat a mindennapi élet rutinjának. Ámde Mila nem várt terhessége, együttesen a kórházi munka erősödő nyomásával, arra vezeti Javiert, hogy egyre keményebben igyon, s végül fel is függesztik a férfit a munkából. Szembesülve a démonaival, Javier egy távolabb és távolabb sodródik Milától. Mégis, amikor a kapcsolatot igazi komoly veszély fenyegeti, Javier készen áll bármit megtenni azért, hogy visszanyerje a nőt. 

TAJTÉKOS NAPOK (2013)


Egy olyan világban, ahol fahéjas cukor illatú rózsaszín bárányfelhőkön is lehet utazni, vagy olyan kocsikon, amelyeknek nincs kereke, hanem rezgő lábakon haladnak előre, Colin, a tehetős fiatalember, a koktélzongora feltalálója mindennél jobban vágyik a szerelemre. Olyan lányt keres, akit őszintén tudna szeretni. Legjobb barátja, Chick, valamint szakácsa Nicolas közreműködésével megismerkedik az elragadó Chloé-val és szárba szökken szerelmük Duke Ellington híres "Mood Indigo" dallamaira. Az egymás iránt fellángoló érzelmeik mindenen felülemelkednek, szerelmük humorban, bolondosságban sincs híján. A szerelmüket beteljesítő álomszerű esküvőjükön arról is biztosítják egymást, hogy az életükben esetlegesen felmerülő nehézségeket közösen győzik le. A nem várt fejlemények azonban sokkal hamarabb következnek be, mint várnák. Chloé hirtelen megbetegszik. Lótuszvirág nő a mellkasában. Az orvosi kiadások okán elszegényedett Colinra vár a feladat, hogy sajátos, egyedülálló gyógymódokat kifejlesztve megmentse imádott szerelmét.

KAMATYLISTA (2013)


1993-at írunk, Brandy Klark (Aubrey Plaza) egyetemre készül. A bökkenő csak az, hogy ő nem igazán az a sokat tapasztalt típusú diák, akinek esélye lehet bármiféle népszerűségre a campuson. A stréberlétet levetkőzve Brandy összeállít egy listát azokról a dolgokról, melyeket kihagyott a gimis időszak alatt, és amelyek kipipálásával már teljesen felkészülten várhatná az egyetem falai közti izgalmas életet. A lista elkészül, ám a lány rájön, túl nagy fába vágta a fejszéjét, ezért segítségül hívja két legjobb barátját, valamint nővérét és kissé kiégett főnökét is, hogy lássák őt el megfelelő tanácsokkal. Ám Brandy még a hozzá legközelebb állók féltő irányítása mellett sem képes előre látni bizonyos dolgokat: például, hogy az érzelmeket nem könnyű a lista margóján tartani.

THOR: SÖTÉT VILÁG (2013)


Thor a Föld és a Kilenc birodalom védelméért száll harcba egy eddig az árnyakban bujkáló ellenséggel, aki most magát az egész univerzumot akarja.
A Thor és A bosszúállók eseményeit követően, a Sötét világban Thor a világegyetem rendjéért harcol, eközben azonban egy ősi faj a bosszúra szomjazó Malekith vezetésével visszatér, hogy az egész univerzumot sötétségbe taszítsa. Még Odin és Asgard sem tud szembeszállni azzal az ellenséggel, akivel Thornak szembe kell néznie. Veszélyes úton indul el, mely során újra találkozik szerelmével, Jane Fosterrel és fel kell áldoznia mindent, hogy megmentse a világot.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARCHÍVUM

TAGOK