Keresés ebben a blogban

2014. 07. 29.

COUPLE OR TROUBLE (2006)


Cso Anna egy multimilliomos, nyers, tapintatlan és kellemetlen nő, aki épp visszatér New Yorkból Koreába, s már első estéjén is nagy zűrbe keveredik. Ekkor ismerkedik meg Csán Csul Szuval, a kétkezi munkással, akinek legfőbb problémája az, hogy minél több pénzt keressen, hogy eltarthassa elhunyt bátyja három fiát. A pénzszerzés reményében Csul Szu mindenféle munkát elvállal, így sodorja a balszerencse Anna útjába, akivel már első alkalommal kialakulnak az egymás iránti ellenséges érzéseik. Anna már első találkozásuk alkalmával elbánik Csul Szuval, akinek nincs más lehetősége, mint bosszút forralni a nő ellen. Nemsokára azonban alkalma is adódik rá, hiszen Anna egy baleset következtében elveszíti emlékezetét, s mivel senki sem keresi, Csul Szu magához veszi, mint barátnőjét, hogy egy havi házkörüli munkával visszatérítse a miatta elveszített pénzét; és egyben bosszút álljon...

A sorozat az 1978 - as  Leslie Dixon Overboard Hollywood-i nagysikerű film alapján készült. 

DO RE MI FA SO LA TI DO (2008)


A gimis Dzsang Von egy vidámparkban dolgozik, rajzfilmes sárkánynak öltözve. Egy napon egy srác a barátaival megfordítja rajta a sárkányfejet, azt okozva ezzel, hogy a lány hanyatt esik. Hamarosan megtalálja az elkövetőt és a fejére borít egy pohár üdítőt. Pár nappal később, mikor Dzsang Von épp a testvérét püföli a teraszon, a szomszéd ház teraszán meglátja az újonnan beköltözött családot, s tagjai közt a csintalan fiút. A neve Ün Gju, népszerű a középiskolások között, a "Dórémifászólátidó" együttes frontembere.
Szerelem, csalódás, ármánykodás, a múlt rémárnyai, minden előkerül ebben a történetben, ami egy tragédiám keresztül jut el a végkifejletig.

WINDSTRUCK (2004)


Yeo Kyungjin vérbeli rendőrnő, olyannyira, hogy még szabadnapján sem pihen, hanem a rosszfiúk után ered. Ennek a passiónak esik áldozatául Myungwoo, aki egyébként fizika tanárként keresi kenyerét. Kyungjin egy félreértés miatt azt hiszi, hogy a tanárúr a tolvaj, és ha már elkapta, tényleg neki legyen igaza és csukják is le. Persze ezután nemsokkal bebizonyosodik a férfi ártatlansága. Ezekután mindenki azt gondolná, hogy örökre elválnak útjaik, de itt pont az ellenkezője történik. Egyre többet lesznek együtt akarva/akaratlanul és persze nem kérdés, hogy fellángolnak az érzelmek. Közös kirándulásuk során még közelebb kerülnek egymáshoz és Kyungjin egy különös történetet mesél el Myungwoo-nak. Erre a történetre érdemes odafigyelni a későbbiek miatt. Rengeteg csavar van benne és legalább három helyen le lehetne zárni a történetet, de végülis a végső lezárás a legeslegjobb, és leginkább koreai filmhez illő. 

THE KUNOICHI - NINJA GIRL (2011)

 

A film 16. századi Japánban játszódik. Az Igai nindzsa klán nőket raboltat el a Koguai nindzsák falujából, hogy az alacsonyabb rangú katonáiknak jutalmul szolgáljanak. A nők elszállítása két eonuch nindzsa feladata, Shimotsukinak és Hyotsukinak. Azonban szerencsétlenségükre, egy képzett női nindzsa harcos is bekerül a szállítmányukba.

A Kunoichi a női nindzsa elnevezése. A kunoichik képzése különbözött a férfi nindzsák képzésétől. Az ő kiképzésük inkább az álcázásra, méregkeverésre és női mivoltuk kihasználására helyezte a hangsúlyt. Közelharcra voltak kiképezve és ez a tudás előnyükre vált ha elfogták őket. Gésának, prostituáltnak, jövendőmondónak, szolgának álcázták magukat, hogy az ellenség közvetlen közelébe férkőzhessenek, vagy hogy e közelséget felhasználva információkhoz jussanak. A kunoichik fegyvereiket álcájukba rejtették. E fegyverek például a ruhaujjukba, övjükbe, vagy akár hangszerekbe vagy szexuális játékszerekbe rejtett kések voltak, vagy márgezett hajtűk a hajukban, hosszú fésülködő körmök, vakító porok, zsinegek és legyezők, melyeket a közvetlen közelükben rejtettek el. A pszichológiai hadviselésben és elmemanipulásióban is képzettek voltak. Magasan fejlett intuíciós képességeiknek köszönhetően képesek voltak az ellenség érzelmeivel játszani.

THE GREATEST LOVE (2011)


Goo Ae Jung, valamikor a híres lánycsapat, a Treasure Girls sztárja volt. Az együttes a csúcson feloszlott, a publikum úgy tudja, hogy Goo Ae Jung miatt. Tíz év elteltével még mindig néhai sztárságából próbál nagy nehezen megélni. Különféle tévé showkban, a legalantasabb feladatot is elvállalja, csak hogy eltartsa mihaszna apját, a bátyját /aki a menedzsere/, és annak a fiát. Dok Go Jin, Korea legünnepeltebb filmsztárja. Mindenki a lábai előtt hever, imádják. De legnagyobb rajongója, saját maga. Miután a sors összehozza Goo Ae Junggal, a kezdeti fölényes piszkálódások után, segít Ae Jungnak bejutni egy show műsorba, ahol a másik főszereplő Yoon Pil Joo, egy keleti gyógyító. Ezzel kész is a szerelmi háromszög, ami lassan négyszöggé változik, mert belép a képbe Kang Se Ri, aki a show műsorvezetője, és szemet vet az orvosra. Kang Se Ri is tagja volt a Treasure Girls-nek, és szentül hiszi, hogy Goo Ae Jung tehet a feloszlásukról, ezért, ahol teheti, betart régi csapattársának. Ráadásul a nyilvánosság előtt Kang Se Ri, Dok Go Jin barátnője.

2014. 07. 27.

DAE JO YEONG (2006)


A sorozat i.sz. 645-ben kezdődik Goguryeo-ban. Ekkor Kínában a Tang dinasztia volt uralmon, a Sui dinasztiát követve. A Sui dinasztia 2. és egyben utolsó uralkodója Sui Jangdi volt. Hatalmas építkezésekbe fogott ( Kínai Nagy Fal, utak, paloták, hajók, Nagy Csatorna, stb.), és kegyetlenségéről volt híres. 612-614 között 3 hadjáratot indított Korea ellen. Ezek nagy vereséggel végződtek, több mint 1 millió kínai katona esett el. A nagy vállalkozások és a sikertelen hadjáratok teljesen kimerítették az országot, lázadások törtek ki, melynek során saját főemberei ölték meg a császárt. Többször említik az első részekben a nagy Sui vereséget és Ulchi Mundok-ot. Ulchi Mundok a mai napig ünnepelt koreai hős. Az ő vezetésével verték vissza a Sui támadásokat. A Salsu folyónál aratott győzelmét a koreai történelem legnagyobb győzelmének tekintik. Ulchi Mundok elterelte a folyó vizét, és amikor a Sui sereg elérte a folyómeder közepét, elárasztotta azt. A Sui-ház tábornoka, Li Jüan alapította meg a Tang dinasztiát 618-ban. 626-ban fia Li Shimin megölte apját és testvéreit, és elfoglalta a trónt. Li Shimin-t a dinasztia legnagyobb uralkodójának tartják. Országára a belső béke és jólét volt jellemző. Hadjáratai során legyőzte a türköket, kínai ellenőrzés alá vonta a Selyemút keleti szakaszát, és utódaival együtt kínai befolyás alá vonták Közép-Ázsia nagy részét.
642-ben az akkori goguryeo-i király, Yeongnyu meg akarta öletni Yeon Gaesomun-t, mert tartott a nagyhatalmú hadvezértől. Ellenlépésként Yeon Gaesomun ölte meg őt, és a király unokaöccse, Bojang lett a király. Ez robbantotta ki a Tang háborút. Li Shimin 644-ben megindította a Goguryeo-Tang háborút, de Yeon Gaesomun sikeresen visszaverte a támadást. Ez volt az egyetlen eset, hogy Li Shimin veszített a csatatéren. Li Shimin 649-ben meghalt. Utódja, Li Zhi szövetségesével, Shilla-val Baekje-t támadta meg 660-ban sikerrel. A shillai csapatokat Kim Yushin vezette (Queen Seon Deok). A Tang- Shilla seregek 661-ben sikertelenül próbálták ismét megtámadni Goguryeo-t, majd 668-ban, 2 évvel Yeon Gaesomun halála után sikerült végre legyőzniük. Így az egykori Három Királyság területén az egységes Shilla jött létre. 698-ban Dae Jo Young megalapította Balhae-t Shillá-tól északra, és ő lett az első uralkodója.

2014. 07. 26.

26 YEARS (2012)


A történet Dél-Korea legtragikusabb eseményéhez kapcsolódik. 1980. május 18-án Gvandzsu (광주) városában az állami hadsereg parancsot kapott, hogy nyisson tüzet a tüntető civil lakosságra. Ezreket sebesítettek és öltek meg. Az egykori elnököt, Csan Duhvant tették felelőssé a parancs kiadásáért.
Habár a film nem nevesíti meg őt, a gyilkossági kísérlet célpontja egyértelműen Csanra utal, akit 1996-ban elítéltek a gvangdzsui mészárlással kapcsolatban, de később Kim Dedzsong elnöktől kegyelmet kapott.
Huszonhat évvel később, öt ember, akik magukat a mészárlás legnagyobb áldozatai közé sorolják, egy titkos tervet dolgoznak ki, hogy a felelősnek tartott ember meggyilkolásával vegyenek elégtételt.

2014. 07. 24.

PRIME MINISTER AND I (2013)


Kwon Yul, Dél-Korea legfiatalabb miniszterelnöke, aki feddhetetlen, tisztesség, becsületes. Özvegyember lévén egyedül neveli 3 gyerekét. Míg a munkájában maximálisan teljesít, addig a magánéletben mint szülő, bármennyire is igyekszik - megbukik...
Nam Da Jung egy energikus, fiatal riporter, akinek el kell tartania beteg apját. Emiatt egy botránylapnál dolgozik, és hírességek magánéletének titkait igyekszik lencsevégre kapni. Ezigáig nem túl sikeres, de amikor Kwon Miniszterelnökre veti ki a hálóját for valami zaftos kis pletykáért, végülis többet talál, mint amennyire szüksége volt. Hirtelen, hogy a kedélyeket lecsendesítsék, úk ketten egy érdekházasságban találják magukat, ami az egyetlen lehetséges kiútnak látszott a világraszóló botrányból...

2014. 07. 23.

I HEAR YOUR VOICE (2013)


A sorozat egy bírósági tárgyalótermi dráma izgalmait elegyíti egy romantikus komédiával, dúsítva a fantázia elemeivel. Park Soo Hának van egy különleges képessége. Gondolatolvasó. Gyerekkorában elszenvedett baleset óta megrögzötten keresi megmentőjét, egy lányt, aki a tíz év alatt időközben ügyvéddé vált. Park Soo Ha, természetéből eredendően utálja az igazságtalanságot, így csatlakozik Jang Hye Seunghoz (a fent említett lányhoz), és Cha Gwan Woohoz (egy túltengő igazságérzettel rendelkező, naiv ügyvédhez), hogy legyőzzék a hazugságokat a bíróságon. Ellenségük többek között egy gyilkos és egy ügyésznő is....

2014. 07. 13.

DAMO (2003)



A damo egy kétjelentésű szó. Az egyik, a szó szerinti "teát felszolgáló" személy, míg a másik, hallgatólagos értelmezés szerint a damok olyan női nyomozók, akik a rendőrség kötelékében szolgálnak, martiál artban járatosak, és mindenben segítik a munkát. A sorozat történései világossá teszik, hogy a 17. században mindenki tisztában volt ezzel a kettős jelentéssel. Ha Ji-won, aki egyébként az Empressz Ki főszereplője is, játssza ebben a sorozatban Chae-ok-ot, a damot. Egy olyan nemesember lánya, akit konspirációval vádoltak meg, emiatt öngyilkos lett. 7 éves korában elválasztották a bátyjától, amikor egy tiszt erőszakkal egy család rabszolgájává tette. Beleszeret a család fiába, Hwangbo Yoon-ba, aki viszontszereti, de mindketten hallgatnak, mert tudják, hogy szerelmük az áthághatatlan társadalmi kúlönbségek miatt soha nem teljesedhet be. Mindketten a hegyekben nőnek fel, kimagaslóan járatosak a martial art-ban és a kardforgatásban. Amikor Hwangbo Yoon a rendőrség kötelékébe áll, Chae-ok követi őt, mint damo, hogy továbbra is a közelében maradhasson.....

A MILLIONAIRE'S FIRST LOVE (2006)


Kang Jae-kyung (Hyun Bin) egy tipikus, gazdag családból való fiú, a szokásos jellemzőkkel: arrogáns, aki drága spotkocsikat vezet, állandó vendég a legnagyobb klubbokban, és olyan kiváltságos, hogy még az iskolája folyosóin is száguldozni mer a motorjával. 18 éves korában meg kellene örökölnie a nagyapja hatalmas vagyonát, de feltételhez van kötve. Új iskolába kell mennie vidékre, Gangwon tartományba, és ott kell eredményese végső vizsgát tennie. Addig azonban minde meg van tagadva tőle, a hitelkártyák, a luxus penthouse, a nyaralók, stb. Kérdés azonban, hogy végig tudja-e csinálni az addig megszokott dolgaitól megfosztva, vagy feladja. A rendelkezés szerint, ha nem sikerül a végső vizsgája, akkor mindössze a vagyon 0.1 %-a lehet az övé. Ezt figyelembe véve megpróbálja teljesíteni az előírtakat, és elutazik a szürke vidéki kisvárosba. Nem sokkal utána, mikor beköltözik az új otthonába, találkozik a gyógyíthatalan beteg 18 éves Choi Eun-hwan-nal (Lee Yeon-hee), amitől az élete gyökeresen megváltozik...

2014. 07. 11.

ALMOST LOVE (2006)


Ji-hwan egy taekwondo diák, aki másodállásban kaszkadőr, és a verekedési jelenetekben lép helyettesíti a szinészeket. Az az álma, hogy ő lesz a koreai Jackie Chan. Dal-rae drámát tanul és sikeres szinésznő akar lenni, de az audíciói sorra eredménytelenek, mert annyira félénk és határozatlan. Ők ketten már nagyon régóta barátok, együtt nőttek fel, és nagyon jól kijönnek egymással. A felhőtlen kapcsolatnak azonban egyszerre vége szakad, amikor mindketten elkezdenek másokkal randevúzni.

2014. 07. 07.

SHE'S ON DUTY (2005)


Chan Jue-in egy kora gyerekkorában árván maradt kislányból lett nyomozó, mindent megtenne, hogy lefülelje a bűnözőket. Nagyon agilis és a nyomozásai során nem riad vissza még attól sem, hogy különböző szerepekkel fedezze magát, csakhogy elérje a célját. Ez adta az ötletet a főnökeinek, hogy diáklányként beépüljön az egyik nagyágyú gengszter Cha Joung-jae lányának környezetébe, két céllal: Egyik, hogy megvédje a lányt az apja ellenségeitől, akik csaléteknek használva őt megzsarolhatnák és irányíthatnák az apját. A másik ok, amiért a bizalmába kellene férköznie, hogy információt szedjen ki belőle az apja sötét üzelmeiről. A beépülés eleve gondokkal indul, ugyanis egy mintatanulót kell alakítania, ami igencsak messze áll az igazságtól, hiszen Chan Jue-in világéletében nem tartozott a jó tanulók közé. Verekedésben viszont igazán nagyszerű. Lehet, hogy ez lesz a kulcs?

LOVE ME NOT (2006)


Julian mindig is úgy élte életét, hogy a gazdag nőket elcsábította. Most olyan helyzetbe került, hogy az élete forog kockán. Akkora adósságot halmozott fel, hogyha egy hónapon belül nem fizeti vissza, akkor megölik. Az egyetlen módja, hogy ennyi pénz össze tudjon szedni, ha egy rég halott személynek adja ki magát és felkeresi annak testvérét. Ha ez a testvér “véletlenül” meghalna, az összes vagyonát ő örökölhetné. Így lesz Julianból Jin és így talál egymásra a kiskorukban elválasztott két testvér, Jin és Min. Min 15 éves korában elveszítette látását, nagyon megviselte őt, azóta nem szívesen barátkozik senkivel. Eleinte nagyon rideg Jinnel szemben, ám nem tellik bele sok idő és szíve máris szeretettől teljes.....

2014. 07. 06.

100 DAYS WITH MISTER ARROGANT (2004)



Miután a barátja elhagyta éppen 100 napos együttjárásuk előtt, Ha Yeong véletlenül belebotlik egy főiskolásba, akit Hyung-Jun-nak hívnak. A kétségbeesett és csalódott leányzó ugyanis elrúg egy üdítős dobozt, ami véletlenül eltalálja hősünket, aki emiatt balesetet szenved és megkarcolja a kocsiját. Nagyon dühös lesz és azonnal kártérítést követel, mégpedig 3000 $-t. Ha Yeong egyáltalán nincs jó anyagi helyzetben, fizetésképtelen, ezért felajánlja, hogy aláír egy 100 napos "Rabszolga Szerződés"-t, ami alapján többek között ki kell takarítania a házát, bevásárolni, cipekedni, lemosni a kocsiját, stb. Ezzel letudná a teljes tartozását. Jó sok kalamajka után Ámor beleszól a történésekbe.....

KING'S DAUGHTER, SOO BAEK HYANG (2013)



Történelmi drámasorozat Szu Bekhjangnak, Murjong pekcsei király lányának életéről, Pekcse és a királyi család zűrzavaros történelméről, szerelemről túlélésről.

2014. 07. 04.

WHEN A MAN LOVES (2013)


Han Tae Sang még kamaszon bekerül a bűnözők világába, ahonnan csak kevesen tudnak kitörni. Ő mégis megpróbál változtatni az életén, s kezdi ezt azzal, hogy adósságbehajtóként megkegyelmez, sőt inkább kisegít egy fiatal lányt, Seo Mi Do-t, akinek bátorsága, büszkesége teljesen lenyűgözi a keményszívűnek tartott gengsztert. Mi Do-t elrettenti a durva adósságbehajtó viselkedése, ahogy felforgatja a lány családjának könyvesboltját, és emiatt a későbbi segítő szándékát, önfeláldozó viselkedését sem tudja őszintén fogadni, továbbra is tart a rovott múltú férfitól. Amikor évek múltán ismét találkoznak, Tae Sang komoly udvarlásba kezd, mert azóta sem feledte a lányt, Mi Do azonban nem viszonozza, csak munkaajánlatát fogadja el a jó útra tért férfinak, aki azóta sikeres cégvezető lett. A családi nyomásnak engedve végül beleegyezik, hogy randira menjen a kitartó férfival. Kettejük bimbózó románca azonban akadályokba ütközik, amikor felbukkan Tae Sang leghűségesebb barátjának jóképű, ambiciózus öccse, Jae Hee , aki szintén beleszeret Mi Do-ba, s úgy tűnik szerelme viszonzásra is talál. Akárcsak Mi Do, úgy Jae Hee is sokat köszönhet Tae Sang-nak, mégsem tud lemondani a lányról. Ezzel komoly konfliktushelyzetet teremt, főként Jae Hee indulatos, meggondolatlan bátyja, aki még öccsénél is előrébb helyezi Tae Sang-ot. Mindezek mellett beleavatkozik még a történetbe a Tae Sang-ot imádó Baek Sung Joo, valamit az őt imádó Goo Jong Gap, aki Tae Sang legnagyobb ellenségévé növi ki magát. A történet során több titkos családi kapcsolatra is fény derül, s a végén Mi Do is rájön, kit is szeret igazán.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARCHÍVUM

TAGOK