Keresés ebben a blogban

2012. 10. 03.

FEKETE TÜKÖR



 A három részes minisorozat készítője a Charlie Brooker volt, azaz a Dead Set alkotója. Mit képzeljünk magunk elé? A Twilight Zone és a Tales of the Unexpected mixét, legalábbis erre a két produkcióra fog hajazni, amelynek középpontjában a modern világ problémái lesznek, mellyel hozni fogja a techno-paranoia érzést.



FEKETE TÜKÖR  (2011)
szinkronizált angol minisorozat 



INDAVIDEO
01 , 02 , 03



 1. EPIZÓD
Elrabolják a királyi család egyik tagját, Susannah hercegnőt. Szabadon bocsájtása fejében fogvatartói azt követelik, hogy a miniszterelnök egy disznóval disznólkodjon a közszolgálati televízióban. Michael Callow persze nem hajlandó erre, és azt szeretné, ha titokban tartanák az emberrablók követelését. A hír persze napvilágra kerül, a nemzetközi sajtó is felkapja. A miniszterelnök végül arra kényszerül, hogy végrehajtsa a szeméremsértő tettet, ám addigra a hercegnőt elengedik. Kiderül, hogy ki áll a megdöbbentő akció mögött, és mi volt a célja vele.

szereplő(k):
Rory Kinnear (Michael Callow)
Lindsay Duncan (Alex)
Donald Sumpter (Julian Hereford)
Tom Goodman-Hill (Tom Blice)
Anna Wilson-Jones (Jane Callow)


2. EPIZÓD
 A jövőben az emberek a munkájukért "jutalompontokat" kapnak. Bingham Madsennek több mint 15 millió pontja van. Egy nap a mosdóban meghallja Abit énekét. Biztatja, jelentkezzen a tehetségkutató show-ba, amely az egyetlen módja, hogy kiemelkedjen a szolgaságból. Még a pontjait is feláldozza, hogy az indulás jogát megvegye a lánynak. Ám hiába tehetséges, nincs szükség átlag feletti énekesnőre. A lány végül egy pornóműsorban köt ki. Az elkeseredett Bing újra összeszedi a fellépéshez szükséges pontokat. Amikor színpadra lép, azzal fenyegetőzik, hogy megöli magát a kamerák előtt.

 szereplő(k):
Daniel Kaluuya (Bing)
Jessica Brown Findlay (Abi)
Rupert Everett (Bíró)
Paul Popplewell (Dustin)
David Fynn (Oliver)
Julia Davis (Bíró)
Isabella Laughland (Swift)


3. EPIZÓD
Egy alternatív világban az emberek füle mögé egy implantátumot ültetnek, amely mindent rögzít, amit csinálnak, látnak vagy hallanak. Ezeket a felvételeket pedig bármikor újra nézhetik, vagy kivetíthetik. Liam, a fiatal ügyvéd megérkezik a vacsorapartira, melyet a felesége, Ffion ad néhány barátjának. Feltűnik neki, hogy az asszony milyen közvetlenül viselkedik az egyik férfival, Jonasszal. Miután hazamennek, Liam számon kéri a viselkedését, a neje végül bevallja, hogy korábban kapcsolata volt vele. A felvételeket visszanézve Liam egyre féltékenyebb.

szereplő(k):
Jodie Whittaker (Ffion)
Tom Cullen (Jonas)
Toby Kebbell (Liam)
Rebekah Staton (Colleen)
Amy Beth Hayes (Lucy)

1 megjegyzés:

  1. Én röviden azt mondanám inkább, hogy a sorozat középpontjában, a megaláztatás áll! A megaláztatásra épül mind a 6 rész.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARCHÍVUM

TAGOK