Keresés ebben a blogban

2014. 07. 13.

DAMO (2003)



A damo egy kétjelentésű szó. Az egyik, a szó szerinti "teát felszolgáló" személy, míg a másik, hallgatólagos értelmezés szerint a damok olyan női nyomozók, akik a rendőrség kötelékében szolgálnak, martiál artban járatosak, és mindenben segítik a munkát. A sorozat történései világossá teszik, hogy a 17. században mindenki tisztában volt ezzel a kettős jelentéssel. Ha Ji-won, aki egyébként az Empressz Ki főszereplője is, játssza ebben a sorozatban Chae-ok-ot, a damot. Egy olyan nemesember lánya, akit konspirációval vádoltak meg, emiatt öngyilkos lett. 7 éves korában elválasztották a bátyjától, amikor egy tiszt erőszakkal egy család rabszolgájává tette. Beleszeret a család fiába, Hwangbo Yoon-ba, aki viszontszereti, de mindketten hallgatnak, mert tudják, hogy szerelmük az áthághatatlan társadalmi kúlönbségek miatt soha nem teljesedhet be. Mindketten a hegyekben nőnek fel, kimagaslóan járatosak a martial art-ban és a kardforgatásban. Amikor Hwangbo Yoon a rendőrség kötelékébe áll, Chae-ok követi őt, mint damo, hogy továbbra is a közelében maradhasson.....



DAMO (2003)
feliratos, dél-koreai


ONLINE
01 , 02 , 03 , 04 , 05 , 06 , 07 , 08 , 09 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14



rendezte: Lee Jae-gyu

írta: Jung Hyung-soo


szereplők:
Ha Ji-won - Chae-ok 
Lee Seo-jin - Commander Hwangbo Yoon
Kim Min-joon - Jang Sung-baek
Lee Moon-sik - Ma Chook-ji
Noh Hyun-hee - Ta Bak-nyeo
Park Yeong-gyu - Jo Se-wook
Lee Han-wi - Baek Jo-wan
Kwon Oh-joong - Lee Won-hae
Yoon Moon-sik - Ahn Nok-sa


Magyar felirat: mekkmester

2 megjegyzés:

  1. Ó, micsoda meglepetés ! Ez egy csodálatos sorozat. Én már egyszer láttam, de azt hiszem megint meg fogom nézni. Köszönet érte.
    Üdv.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Julie! Ha nem hagyod abba a koreai feliratok engedély nélküli beégetését, és lopkodod más munkáját, akkor fogom magam, és elküldöm a MTV-nek, és egyéb illetékeseknek az oldalat címét, akik majd jogi útra terelik az ügyet... Columbo, Esmeralda, Bosszú stb. Elég sok mindent töltöttél fel, ami törvénybe ütközik, és ha már nem vagy hajlandó kérésre nyugodtan törölni, amikre megkértek, akkor névtelenül el lehet küldeni az oldalad címét az illetékeseknek is.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARCHÍVUM

TAGOK