Keresés ebben a blogban

2014. 04. 15.

AZ ADLON HOTEL (2013)



Az Adlon hotel látványos, kosztümös tévéfilmsorozat három részben - egy ország, két család és négy generáció története a harmincas évektől napjainkig.
Az Adlon család története 1904-ben kezdődik, Berlinben, még a két világháború előtti időszakban. Akkor, amikor az emberek naiv bizakodással várták, mit tartogat számukra a 20. század. Lorenz Adlon építtetni kezdi legendás házát a Brandenburgi kapunál. Az Adlon hotelt. Megkapta az engedélyt a szálloda negyedik emeletére is. Őfelsége hozzájárult az egységes utcaképtől való eltéréshez. Az Adlonban az emberek nem csak megszállnak. Az Adlonban élni fognak! Ez volt az életcélja Lorenz Adlonnak.
Ez az a hely, ahol az üzlet és a politika világa találkozik a pénzzel és csillogással, ahol a bűn számíthat a diszkrécióra - a berlini Adlon hotel, a világ egyik "leggrandabb" grand hotelje. Ez az a történet, amelyben a vízió valósággá válik, egy család története, amelyet Németország legnagyszerűbb szállodája első 90 évének eseményei alakítanak. A történet Sonja születésével kezdődik, akinek élete elválaszthatatlanul összefonódik az Adlon sorsával. Sonja származásának sötét titka magában hordozza a bekövetkező tragédiákat. Miután a császár emigrációba kényszerül és nem tudja tovább patronálni, a szálloda súlyos pénzügyi gondok közé kerül. Louis Adlon és édesapja, Lorenz nagyra becsüli a függetlenséget, Louis új felesége, Hedda nagyszerű üzleti érzékről tesz tanúbizonyságot, látványos bálokat és fényűző eseményeket szervez a viharos húszas években. Sonja az otthonát jelentő szálloda halljában ismerkedik meg Juliannal, egy zsidó zenésszel, és azonnal beleszeret. De Julian a 30-as évek végén kislányukkal együtt kénytelen elmenekülni. A fájdalom és szenvedés új korszaka kezdődik, Sonja a háború alatt és után is rendületlenül kitart az Adlon mellett, miközben kétségbeesetten kutat Julian és a kislánya után...
 


 AZ ADLON HOTEL (2013)
szinkronizált, német



VIDTO
01 , 02 , 03


PLAYED
01 , 02 , 03




rendező: Uli Edel
forgatókönyvíró: Uli Edel, Rodica Döhnert
operatőr: Hanno Lentz
producer: Oliver Berben

szereplő(k): 
Heino Ferch (Louis Adlon)
Ken Duken (Julian Zimmermann)
Josefine Preuß (Sonja Schadt)
Wotan Wilke Möhring (Friedrich Loewe)
Marie Bäumer (Hedda Adlon)
Katharina Wackernagel (Margarete Loewe)
Rosemarie Fendel (Sonja Schadt)
Burghart Klaußner (Lorenz Adlon)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARCHÍVUM

TAGOK